0
Domaći fudbal
Crvena Zvezda v Benfika UEFA Champions League

FOTO: STARSPORT

ČUVENI FUDBALER ZVEZDE PESIMISTA PRED INTER: „Zvezda može ravnopravna da bude sa PSV-om ili Jang Bojsom“

Objavljeno: 28.09.24 u 08:26

To što se priča da je ovo najbolji Zvezdin tim, nije fer prema nekim ranijim jakim timovima…“

Ekipa Vladana Milojevića priprema se za meč protiv šampiona Italije u okviru 2. kola Lige šampiona, nakon ubedljive pobede nad Partizanom u „večitom derbiju“. Taj meč protiv Intera zakazan je za utorak u 21.00 časova.

Zlatko Krmpotić, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, izneo je realnu procenu šansi srpskog kluba u Ligi šampiona, istakavši da Zvezda nema velike šanse protiv Intera, dok bi svoje bodove mogla da traži u duelima protiv PSV-a ili Jang Bojsa. Krmpotić, koji je sa Crvenom zvezdom igrao protiv Intera u četvrtfinalu Kupa šampiona 1981. godine, smatra da je Zvezda danas dominantna u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi nije na nivou najvećih klubova.

PARTIZAN OFK BEOGRAD SUPER LEAGUE 2013 2014
FOTO: STARSPORT

– Zvezdaš sam do koske, to znaju svi koji me poznaju, ali ne očekujem da Zvezda može nešto da napravi. To nije ono moje vreme kada smo mogli protiv njih da igramo nerešeno. Ili da dobijemo Benfiku 3:2, posle 0:2 na poluvremenu – počinje Krmpotić priču za Informer.

Dodaje i da mu smetaju priče da je ovo najjači tim u postbarijevskoj eri.

– To što se priča da je ovo najbolji Zvezdin tim, nije fer prema nekim ranijim jakim timovima… Najskuplji možda jeste. Realno gledano, ne možeš da očekuješ da ćeš dobiti Inter u Milanu. Mi smo tada protiv njih igrali bez ijednog stranca. Nisam protiv dovođenja igrača iz inostranstva, ali mislim da je mogla bolja selekcija stranaca da se napravi. To je, opet kažem, samo moje mišljenje – kaže Krmpotić.

Prema njegovim rečima, ne zavarava ga ni lošija forma Intera sa početka sezone.

Oni su izgubli od Milana nedavno, ali moraju da se dignu kad-tad. Za Zvezdu ne bi valjalo da to bude baš sad. Od ovih protivnika sa kojima će se susresti u Ligi šampiona, Zvezda možda ravnopravno može da igra sa PSV-om i sa Jang bojsom. Mada i Jang bojs je opasan kod njih u Švajcarskoj. To znam jer sam neke igrače iz tog tima trenirao u Africi. Crveno-beli nemaju roster od 25 igrača podjednakog kvaliteta. Prvih 11 je super za našu ligu, ali nemaju istu moć oni na klupi i u startnih 11 – dodaje Krmpotić.

Slavni trener i defanzivac koji je devet godina nosio dres tima sa „Marakane“ kaže da je gledao i meč sa Benfikom i da mu je jedna stvar privukla veliku pažnju.

– Suđenje sad protiv Benfike bilo je izvanredno. Pazite, Zvezda u moje vreme, kao i svi timovi sa istoka, imali su problema sa arbitrima. Bili su dosuđivani nekakvi ofsajdi. Šele (Miloš Šestić, prim.aut.) izađe sam pred golmana, a oni dižu ofsajd. Tad su sudili u korist klubova sa zapada, ali sada to nije slučaj – ističe Krmpotić.

Bivši trener OFK Beograda i Obilića veruje da kroz utakmice Lige šampiona srpski prvak može i mora da afirmiše što više mladih igrača.

– Zvezda Ligu šampiona treba da iskoristi za afirmaciju mladih igrača. Dobar je ovaj mali Mimović, što je dao gol u Norveškoj. Skoro svaki igrač iz Zvezdine škole može mnogo toga da pruži, samo više treba obratiti pažnju na to. Realno je da u Ligi šampiona ne može da se napravi neki veliki rezultat, pa što ne dati šansu klincima? Ovo nije nikakva kritika, ponavljam, ja sam veliki zvezdaš, ovo je samo realnost.

Čoveka koji je predvodio 20 različitih klubova ne zavarava ni nedavna ubedljiva pobeda protiv Partiana u derbiju.

Zvezda ne može da bude jaka bez jakog Partizana. Ne može da bude moćna ako nema rivala u prvenstvu. Sada i pre nego što krene liga zna se ko je prvi. Ponavljam, ogroman sam zvezdaš, ali pričam realno. Volim takmičenje, da imate konkurenta i na domaćoj sceni. Da je tako, onda bi moglo da se osvoji devet bodova u Ligi šampiona, pa da se igra u Evropi i na proleće. Tim Zvezde je superioran u prvenstvu, a kada izađe napolje, druga je priča – zaključuje Krmpotić.

5
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter