0
Evroliga
Final 4l Euroleague 2021/22 Opening Press Conference

Final 4l Euroleague 2021/22 Opening Press Conference

VELIKI NOVAC JE U IGRI: Ekskluzivni pregovori Evrolige i ove kompanije o prodaji elitnog takmičenja!

Objavljeno: 26.09.24 u 08:47

„BC Partners“ ima snažnu poziciju na Balkanu i u Grčkoj zahvaljujući vlasništvu nad „United Media“.

Prema najnovijim informacijama, britanska investiciona firma „BC Partners“ dobila je ekskluzivno pravo da pregovara sa čelnicima Evrolige o kupovini manjinskog paketa akcija ovog prestižnog košarkaškog takmičenja.

Kako izveštava Finanšl Tajms, procenjuje se da bi kompanija, koja je vredna oko 145 milijardi dolara, mogla preuzeti oko trećine vlasničkog udela ukoliko pregovori budu uspešni.

Vrednost Evrolige procenjena je na milijardu dolara, a dogovor bi mogao značajno uticati na budućnost takmičenja. „BC Partners“, koji već ima snažnu poziciju na Balkanu i u Grčkoj zahvaljujući vlasništvu nad „United Media“, koja poseduje TV prava za Evroligu u ovim regionima, nadmašio je druge potencijalne kupce, uključujući „General Atlantic“ i saudijsku firmu „SURJ Sports Investment“.

Iako postoje nade da bi dogovor mogao biti postignut u roku od mesec dana, izvori bliski pregovorima navode da je verovatnije da će proces trajati duže. Bez obzira na to, očekuje se da bi pregovori mogli biti zaključeni do kraja godine.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter