0
Domaći fudbal
Partizan v Crvena Zvezda Super League Season 2024/2025

Partizan v Crvena Zvezda Super League Season 2024/2025

FUDBALSKI UČITELJ ZVEZDINOG ČUDESNOG KLINCA:“Svi su ga u Raški zvali Mesi!“ (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 26.09.24 u 09:26

„Andrija Maksimović je dar sa neba koji može u sto godina da se rodi.“

Mladi Andrija Maksimović, sa samo 17 godina, ostavio je neizbrisiv utisak na svom debitantskom nastupu u „večitom derbiju“ na stadionu Partizana.

Njegov prvi fudbalski učitelj, Nedeljko Dimitrijević, osnivač OFK „Vlada Dimitrijević“, otkrio je za „Sportski žurnal“ detalje o Andrijinim fudbalskim počecima, koji su bili posebno zanimljivi s obzirom na to da je Maksimović rodom iz Novog Pazara.

maaskimovic
FOTO: Privatna arhiva

Andrija je došao kod mene, iako je tad bilo 12 škola fudbala za decu u Novom Pazaru. Čujte sad ovo, njemu je kuća na 30 metara od zapadne tribine stadiona Novog Pazara. I on je sve to ostavio i došao kod mene u Rašku. Kako drugačije da opravdam taj postupak, nego da ga je moj Vlado poslao sa neba. Andrija Maksimović je dar sa neba koji može u sto godina da se rodi – izjavio je Dimitrijević.

Partizan v Crvena Zvezda Super League Season 2024/2025
Partizan v Crvena Zvezda Super League Season 2024/2025

Seća se i trenutka kada je Andrija prvi put kročio na teren u njihovom klubu.

Kako da ne. Po dolasku prve reči Andrije ocu Mirku bile su: ‘Tata, ja odavde nikad neću da idem.’ A skoro da nije znao da priča, jer je krenuo da trenira sa četiri godine i nekoliko meseci. Siguran sam da je Andrija proveo osam nezaboravnih godina u OFK „Vlada Dimitrijević“ i da je mnogo naučio. Koliko je bio značajan, govori podatak da je za pola osvojenih pehara kluba direktno zaslužan – prisetio se Dimitrijević.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zvezda TV (@zvezda_tv_)

Nadimak „Mesi“, koji prati Maksimovića, takođe ima zanimljivu priču.

Gledajte, kad je došao kod nas, bio je kao kopija Lea Mesija. Imam slike koje to potvrđuju – duga frizura, svi su ga u Raški zvali ‘Mesi’. Andrija je stvarno naš Mesi. Sad se podšišao i ne liči na sebe sa kraćom kosom. Ha, ha, ha… – dodao je Dimitrijević, napominjući da se ovaj talentovani mladić već našao na širem spisku reprezentacije Srbije.

Partizan v Crvena Zvezda Mozzart Super League Season 2024/2025
Partizan v Crvena Zvezda Mozzart Super League Season 2024/2025

 

Podsećamo Nedeljko Dimitrijević je otac nekadašnje velike nade Crvene zvezde, Vladimira Dimitrijevića koji je nažalost preminuo na terenu, na treningu prvot tima crveno belih dan pred put u Japan gde su trebali da odigraju oproštajnu utakmicu Dragana Stojkovića Piksija, protiv Nagoje Grampus Ejt.

15
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter