1
Evroliga
KODI MILER

FOTO: Printscreen/Instagram/codytyeer

EVO ZAŠTO JE MILER-MEKINTAJER IZABRAO BAŠ ZVEZDU: Bek crveno-belih istakao izuzetnu važnost Srbije za njegov košarkaški put! (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.24 u 10:06

„Smatram da je za beka šutera i trenera izuzetno važno da imaju odličan odnos. On je deo moje odluke.“

Kodi Miler-Mekintajer, novi član Crvene zvezde, ponovo se vratio u Beograd nakon što je u sezoni 2020/21. nosio dres Partizana.

Ovaj američki košarkaš, kako je izjavio za „Sport klub“, ima jasan cilj – da ovog puta u srpskoj prestonici igra na znatno višem nivou nego prilikom svog prvog boravka.

Ako pogledate moju karijeru, ovo je jedno od mesta gde sam se najviše mučio. Za mene i moju karijeru je bilo veoma važno da se vratim i odradim mnogo bolji posao nego što je slučaj bio pre nekoliko godina. Takva sam ličnost, ako imam priliku da ispravim nešto što mi smeta, čime nisam zadovoljan, bez obzira na okolnosti, verovatno ću sebe ponovo dovesti u tu situaciju, da pokušam da uradim nešto drugačije, da pokušam da nešto uradim bolje. Uz podršku trenera, kao i razumevanje toga koliko mi je ova zemlja bitna, bilo mi je važno da se vratim – istakao je Miler-Mekintajer.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Posle uspešne sezone u Baskoniji, interesovanje za ovog beka šutera bilo je veliko, ali je Crvena zvezda uspela da ga privuče u svoje redove.

Imam mnogo vere u trenera, razgovori koje smo vodili pred leto i tokom leta su me ubedili. Trener mi je dao samopouzdanje, rekao mi je svoja očekivanja od mene, a smatram da je za beka šutera i trenera izuzetno važno da imaju odličan odnos. On je deo moje odluke – rekao je Miler-Mekintajer, osvrnuvši se na važnost saradnje sa trenerom Janisom Sferopulosom.

Pored trenera, značajnu ulogu u njegovoj odluci da se pridruži Zvezdi imali su i srpski navijači, čiji je uticaj osetio već pri prvom dolasku.

Količina ljubavi, podrške i energije koju pružaju ljudi ovde, bez obzira na to za koji klub navijaju, bilo da je fudbalski, košarkaški, odbojkaški, za mene je nešto uzbudljivo što mogu da iskusim barem jednom u mojoj karijeri. Kada sam bio ovde prethodni put, bilo je to u vreme kovida, nisam to doživeo, ali je sada sve drugačije i uzbuđen sam što ću moći da iskusim podršku navijača kakvu Srbija pruža – istakao je on.

Osim košarke, Srbija mu je donela i značajna prijateljstva, što je za njega jedna od retkih prednosti života u inostranstvu.

Kao stranac u stranoj zemlji retko je da srećete ljude i među njima imate prijatelje, a da su van vašeg kluba. Postoje samo dve-tri zemlje u kojima možete da steknete prava prijateljstva koja nemaju nikakve veze sa košarkom, a to je još nešto što zaista pomaže – zaključio je Miler-Mekintajer.

5
0
1 Komentara
  1. Ma nije dosao zbog para ,drugi su nudili vise ali je dosao jer nije zavrsio posao,da bude bolji…NBA ga ne interesuje jer su tamo losi a Barsa,Real i ostali mu nisu izazov

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter