0
Domaći fudbal
FOTO Starsport

FOTO: Starsport

NAVIJAČ KOJI JE ULETEO NA TEREN TOKOM VEČITOG DERBIJA DOBIO KAZNU: Evo koja je cena njegovog „nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi!“

Objavljeno: 25.09.24 u 15:24

S.J. će dobiti i meru bezbednosti koja podrazumeva zabranu prisustvovanja fudbalskim utakmicama prvog tima Partizana tokom naredne tri godine.

Više javno tužilaštvo postiglo je sporazum sa S.J. (33) u vezi sa krivičnim delom „nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu“ tokom fudbalskog meča između Partizana i Crvene zvezde.

Prema ovom dogovoru, strane su se složile da Viši sud u Beogradu proglasi S.J. krivim i izrekne mu uslovnu kaznu zatvora od šest meseci, uz probni period od dve godine, kao i novčanu kaznu od 100.000 dinara, koju je obavezan da uplati u roku od tri meseca od kada presuda postane pravosnažna.

U saopštenju se navodi da će, ukoliko ne ispuni ovu obavezu ili plati samo deo iznosa, sud zameniti novčanu kaznu zatvorom, u skladu sa Krivičnim zakonikom.

Osim toga, S.J. će dobiti i meru bezbednosti koja podrazumeva zabranu prisustvovanja fudbalskim utakmicama prvog tima Partizana tokom naredne tri godine. Tokom tog perioda, biće obavezan da se pre početka utakmica prijavi policiji i da ostane u stanici do završetka meča.

S.J. je priznao da je, u ponedeljak, 23. septembra, na stadionu Partizana, „u stanju uračunljivosti i svestan dela i njegove zabranjenosti, neovlašćeno ušao na teren preskočivši zaštitnu ogradu južne tribine“. Nakon što je pretrčao teren, uhapšen je dok se približavao tribini navijača Crvene zvezde.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter