0
Košarka

head coach Zeljko Obradovic Bruno Caboclo Partizan - Igokea, ABA Liga Nov. 12, 2023. in Belgrade, Serbia. 12.11.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KABOKLO OPISAO ZBOG ČEGA JE NAPUSTIO PARTIZAN PRED FINALE SA ZVEZDOM: „Pojavio se turnir za koji nismo znali“

Objavljeno: 24.09.24 u 15:23

„Želim da iskoristim ovu priliku i izvinim se javno, pa se izvinjavam Partizanu i navijačima. Obožavao sam vreme provedeno tamo, predivni ljudi, predivna zemlja, bilo mi je prelepo i zaista mi je žao zbog načina na koji se sve završilo“

Bruno Kaboklo, bivši košarkaš Partizana, konačno je progovorio o kontroverznom odlasku iz beogradskog kluba prošle godine uoči finala KLS-a, što je prekršilo pravilnik i na kraju koštalo njegovog ostanka u timu. Kaboklo je odlučio da u ključnom trenutku sezone otputuje u Sjedinjene Američke Države, što je izazvalo burne reakcije u klubu i među navijačima.

U ekskluzivnom intervjuu za izraelske medije, sada kao član Hapoela iz Tel Aviva, Kaboklo je izneo svoju stranu priče, ističući da je došlo do nesporazuma sa Partizanom.

Bruno Kaboklo
Bruno Caboclo, #50 of Partizan Mozzart Bet Belgrade reacts during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

„Potpisao sam ugovor sa Partizanom na godinu dana i završili smo naše učešće u različitim turnirima. Odjednom se pojavio turnir za koji nismo znali. U Srbiji timovi koji igraju u ABA ligi i Evroligi ponekad odmah igraju finale. To je bilo pomalo čudno u poslednje četiri godine. U Partizanu su rekli da treba da čekamo jer možda će se održati taj finalni turnir, jer to nije bio slučaj u protekle četiri godine. Kada su rekli da ćemo učestvovati, igrao sam polufinale i pobedili smo“, izjavio je Kaboklo.

Objašnjavajući kako je došlo do problema, Kaboklo je istakao da je uveren bio da ima dozvolu kluba za odlazak u SAD.

Bruno Kaboklo
Zeljko Obradovic, Head Coach of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Bruno Caboclo, #50 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

„Razgovarao sam sa svojim agentom, i u jednom trenutku mi je rekao da je u kontaktu sa klubom i da imam odobrenje od Partizana da otputujem u SAD. Mislio sam da klub zna za to i da je sve u redu. Imao sam ‘zeleno svetlo’. Otišao sam u SAD, a onda me je GM pozvao i rekao da ne mogu da idem, ali tada sam već bio tamo i nisam mogao da se vratim. Došlo je do nesporazuma, sa moje strane sve je delovalo u redu i jednostavno nisam mogao da se vratim. Razgovori između kluba i mog agenta su se nastavili, ali na kraju nisam igrao“, objasnio je košarkaš.

Nakon što je potez izazvao negativne reakcije, Kaboklo je javno uputio izvinjenje navijačima i klubu:

„Iskreno, nisam želeo da ovako završi. Mislio sam da imam odobrenje. Da je bilo do mene, ostao bih i završio zadatke sa ekipom, ali stvari se dešavaju u životu i nemamo kontrolu nad njima. Bilo to moja greška ili ne, dogodilo se i mogu samo da objasnim svoju stranu priče. Želim da iskoristim ovu priliku i izvinim se javno, pa se izvinjavam Partizanu i navijačima. Obožavao sam vreme provedeno tamo, predivni ljudi, predivna zemlja, bilo mi je prelepo i zaista mi je žao zbog načina na koji se sve završilo“, zaključio je Kaboklo.

3
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter