0
Evropske lige
strahinja pavlović

FOTO: X/@acmilan

TRENER MILANA NAKON POBEDE U DERBIJU PROGOVORIO O TAKTICI: Izgleda da Strahinja Pavlović pada u drugi plan?

Objavljeno: 23.09.24 u 12:00

„Da li ćemo nastaviti da igramo 4-4-2? Da, verovatno.“

Fudbaleri Milana ostvarili su značajnu pobedu nad najvećim rivalom, savladavši Inter rezultatom 3:1.

Trener Paulo Fonseka iznenadio je Simonea Inzagija odabirom formacije 4-4-2, a Milan je odigrao taktički besprekoran meč, što im je donelo zasluženu pobedu. Fonseka je naglasio da bi ekipa mogla nastaviti da igra u ovoj formaciji.

Bio je ovo važan meč, jer Milan dugo nije slavio u derbiju. Bili smo hrabri i borbeni, i zasluženo smo pobedili. Ne pamtim da je skoro neko napravio ovoliko problema Interu. Posle meča sa Liverpulom, mnogo smo pričali i još više radili, a igračima se probudilo samopouzdanje. Moramo nastaviti da napredujemo, čestitam igračima na pobedi – rekao je Fonseka.

On je dodao:

Suštinski, struktura je bila slična, ali smo uneli nekoliko izmena u igri. Fofana se više spuštao među štopere, a Morata je imao ulogu kao Rejnders i odigrao je odlično kao ofanzivni vezista. Da li ćemo nastaviti da igramo 4-4-2? Da, verovatno.

Kako je Gabija postigao gol za pobedu, a zauzeo mesto Strahinje Pavlovića, očekuje se da će Fonseka zadržati ovu postavu u budućim utakmicama. Ipak, Pavlovića čeka važna uloga i minutaža, s obzirom na to da je sezona dugačka.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter