0
Košarka
bogdan bogdanovic kamp 05

FOTO: Vladimir Živojinović

ŠAMPIONSKI GEST: BOGDAN BOGDANOVIĆ OTVORIO NOVI KOŠARKAŠKI TEREN U OSNOVNOJ ŠKOLI “DESPOT STEFAN LAZAREVIĆ” KOJI JE OBNOVILA NJEGOVA FONDACIJ

Objavljeno: 22.09.24 u 15:40
Jedan od najlepših košarkaških terena u Beogradu od danas je otvoren u dvorištu osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“ u Mirijevu.

Zahvaljujući Fondaciji Bogdan Bogdanović, postojeće školsko igralište je nakon dva meseca intenzivnih radova renovirano u skladu sa najvišim FIBA standardima, a deca iz ovog beogradskog naselja dobila su mesto na kom će moći lakše da sanjaju svoje sportske snove, baš kao što je to činio kapiten naše košarkaške reprezentacije dok je pohađao ovu školu.
Obnova školskih terena je od izuzetne važnosti za našu Fondaciju, jer verujemo da bi vrhunska sportska infrastruktura trebalo da bude dostupna svim mališanima u Srbiji  rekao je Bogdan Bogdanović, u društvu direktorke škole Marije Todorović.
bogdan bogdanovic kamp 02
FOTO: Vladimir Živojinović
Ovaj teren ima posebno mesto u mom srcu jer sam ovde započeo svoje prve košarkaške korake. Zato mi je ogromna čast i zadovoljstvo što sada, kroz rad Fondacije, mogu da doprinesem da deca iz Mirijeva imaju jedan od najboljih terena u gradu. Želim da ovaj teren postane mesto gde će se rađati nova prijateljstva, gde će deca učiti o košarci, ali i o vrednostima kao što su posvećenost, timski rad i upornost. Nadam se da će im ovaj teren doneti isto toliko radosti koliko je meni donelo bavljenje sportom.
Rekonstrukcija igrališta obuhvatila je radove koji su uključivali sanaciju betonske podloge, postavljanje vrhunskih košarkaških konstrukcija, sve do ulepšavanja okoline igrališta, sa ciljem da deca dobiju što kvalitetnije uslove za igru i razvoj.
Projekti obnove terena koje smo započeli u Mirijevu, u školama “Pavle Savić” i “Despot Stefan Lazarević”, samo su početak aktivnosti naše Fondacije. Plan je da rad proširimo na škole širom Srbije i da obezbedimo sportsku opremu manjim klubovima dodao je naš šampion.
bogdan bogdanovic kamp 01
FOTO: Vladimir Živojinović
Projekat je podržao i brend adidas, dugogodišnji partner Fondacije, koji je doprineo u realizaciji ove ideje, ali i organizaciji osmog po redu BB kampa, koji je usledio odmah posle otvaranja terena. Preko 60 mladih talenata uzrasta od 12 do 16 godina se družilo tokom dana sa našim šampionom, zajedno su vežbali različite detalje u igri, ali su i razgovarali o brojnim temama koje su ih zanimale u vezi sa Bogdanovom karijerom i košarkom.
Rad sa decom, usmeravanje ka zdravim i pozitivnim vrednostima, kao i podrška njihovom razvoju, zajednička je misija koju delimo sa Fondacijom. Polaznici ovogodišnjeg kampa ponovo imaju priliku da uče važne životne i sportske lekcije od jednog od naših najuspešnijih košarkaša, ali i da direktno postave pitanja o svemu što ih zanima. Upravo taj kontakt sa sportistom kojeg gledaju kao uzor, smatramo jednim od najvažnijih aspekata BB kampa  kaže Jelena Ristić, menadžer za brend i odnose sa javnošću za adidas Srbiju.
Svi u školi s nestrpljenjem iščekuju sledeću posetu Bogdana Bogdanovića, a teren, koji sada predstavlja simbol zajedništva i posvećenosti, svi učenici će sa ponosom da čuvaju. Njihova želja je da ovaj košarkaški teren ostane mesto gde će se rađati nove sportske nade i gde će ljubav prema igri nastaviti da inspiriše generacije koje dolaze.
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter