1
Domaći fudbal

goalkeeper Aleksandar Jovanovic (L) and Uros Spajic (R) during the derby derbi veciti Polufinale Semifinals Kup Srbije Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 24, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LEGENDA SVE IZNENADILA: Partizan će pobediti Zvezdu u derbiju, videćete u ponedeljak!

Objavljeno: 21.09.24 u 08:21

On smatra da crno-beli mogu do podviga!

Uoči „večitog derbija“ između Partizana i Crvene zvezde, atmosfera u oba tabora je dijametralno različita. Zvezda ulazi u ovaj meč sa značajnim samopouzdanjem, dok Partizan prolazi kroz težak period, naročito nakon prošlonedeljnog poraza od OFK Beograda.

Međutim, legendarni Milko Đurovski, poznat po prelasku iz Zvezde u Partizan, iznenadio je navijače prognozom da će Partizan pobediti u ovom duelu.

Iako Zvezda trenutno dominira u Superligi i priprema se za nastupe u Ligi šampiona, Đurovski je u razgovoru za Informer istakao da smatra da je tim Partizana, vođen Aleksandrom Stanojevićem, u stanju da iznenadi rivala, uprkos njihovim izazovima.

– Mislim da će Partizan da pobedi Zvezdu u derbiju. Oba kluba su brend i derbi je posebna utakmica, nebitno da li je neko od rivala prvi ili poslednji. Smatram da Partizan može da pobedi i da mu je to dobra prilika da se vrati u život. Oduvek navijam za Zvezdu, ali volim i Partizan. Dok sam bio u Zvezdi, nisam voleo crno-bele, jer to je logično. Ali, u Humskoj sam proveo četiri godine i bilo mi je fenomenalno. Sada smatram da će Partizan pobediti i to ćete videti u ponedeljak – kaže Đurovski za Informer.

Slavni fudbaler smatra da Zvezdin trenutni tim nije najjači u eri posle 1991. godine, kao i da je problem što ima previše stranaca. Za Partizan ima posebnu analizu.

– Neko je izjavio da je ovo najbolji Zvezdin tim od Barija. Uopšte se ne slažem sa tim. Recimo, tadašnji tim građen je godinama, dovedeni su Prosinečki, Savićević i ostali. U Zvezdi je problem što su većina igrača stranci. Malo ima naših igrača. Stranci ne znaju šta je derbi, oni igraju jer su plaćeni. Partizan ima drugi problem. Ne mogu da shvatim da godinama imaju problem sami sa sobom. Nije mi jasno što u oba naša kluba dolaze stalno isti treneri, kao da drugi ne postoje. Ipak, sve to na terenu u ponedeljak neće igrati nikakvu ulogu – dodaje Đurovski.

Milko pozdravlja potez crno-belih da na mesto sportskog direktora vrati Ivicu Ilieva. Kaže i da se Zvezda protiv Benfike – uplašila.

– Gledao sam Zvezdu protiv Benfike, primila je ta dva gola i delovala izgubljeno. Da je neko ranije dao taj gol, možda bi bilo drugačije. Utisak mi je da se naši timovi uplaše kad igraju takve utakmice. Pred derbi prednost dajem Partizanu. Vratio se Iliev, a dao bih mu savet da dovodi naše igrače – zaključuje Đurovski.

12
7
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter