0
Domaći fudbal
Aleksandar Dragović

Aleksandar Dragovic celebrates after winning the Serbia Cup Kup Srbije Final match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Lagator on May 21, 2024 in Loznica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DRAGOVIĆEVA NAJAVA DERBIJA: „Šta je bolje od igranja na punom stadionu gde vas mrzi 80 odsto navijača?!“

Objavljeno: 21.09.24 u 12:57

„Jednom su tokom treninga uz pomoć drona pokušali da saznaju našu taktiku“

Aleksandar Dragović, koji je ovog leta napustio Crvenu zvezdu nakon tri godine i vratio se u bečku Austriju, očekuje veliki gradski derbi protiv Rapida u nedelju.

Pored iščekivanja bečkog derbija, Dragović se osvrnuo i na svoje iskustvo iz srpskog večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, ističući koliko su te utakmice specifične i pune emocija.

Dragović ne krije da je uzbuđen zbog okršaja sa velikim rivalom, a osvrnuo se na srpski večiti derbi.

“Naravno, veoma, jer derbi uvek ima svoja pravila i izuzetno je važan za navijače. Ali ne možeš sebe da izludiš. Sa Zvezdom sam proživeo tri godine beogradskih gradskih derbija protiv Partizana, pa sam na to dosta navikao – ali tamo su pravila drugačija nego ovde. Jednom su tokom treninga uz pomoć drona pokušali da saznaju našu taktiku. Jednom su i navijači tražili da skinemo dresove. Uvek sam kupovao namirnice za nedelju dana više, za slučaj da izgubimo derbi. Srećom, izgubio sam samo jedan. Ne prihvataju poraz. Prekaljen sam za derbi. Šta može biti bolje i uzbudljivije od igranja na punom stadionu na kome vas mrzi 80 odsto navijača?”

Pouzdani defanzivac tokom karijere okitio se sa devet šampionskih titula, sve u inostranstvu.

“Naravno, prva sa Bazelom je uvek nešto posebno. Sa Austrijom smo se borili za titulu protiv Šturma i nismo uspeli. Odlazak posle toga je bila teška odluka jer sam zapravo želeo da prvo osvojim titulu sa Austrijom. Tako da je bilo još lepše to uraditi sa Bazelom”, rekao je Dragović i dotakao se titula sa crveno-belima:

“Naravno, navijači Crvene zvezde su neverovatni, način na koji su slavili, fudbal je za njih zaista religija. Morate da osvojite titulu. Zahtevaju mnogo, ali i daju mnogo. Naravno, voleo bih da proslavim i jednu sa Austrijom, iako znam da neće biti lako”.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter