1
Evrokupovi
Crvena Zvezda v Benfika UEFA Champions League

Cherif Ndiaye (L) of Crvena Zvezda in action against Antonio Silva (R) of SL Benfica during the UEFA Champions League match Season 2024/2025 match between Crvena Zvezda and FC Benfica at stadium Rajko Mitic on September 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠERIF JE NAJPRODUKTINIJI ZVEZDIN IGRAČ U ELITI?! Čovek koji svaki meč Lige šampiona ima uticaj na igru! (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.24 u 12:05

Zaista to ne može da mu se ospori.

Šerif Endiaj je praktično u poslednje dve sezone, kada uzmemo utakmice grupne faze i plej-ofa Lige šampiona, najkorisniji fudbaler crveno-belih na ofanzivnom delu terena.

Naime, Senegalac je uvek opasno pristustvo za odbranu rivala. U prvom poluvremenu meča na Etihadu bio je jedina link-ap opcija, te se posed crveno-belih ne bi završavao samo ako bi on uspeo da iznese dva štopera na leđima i sačuva loptu.

Jedna takva situacija sačuvala je posed nakon loše reakcije Akea i dovela upravo do akcije iz koje je Bukari savladao Edersona na terenu tadašnjeg prvaka Evrope.

Protiv Jang Bojsa je i postigao gol, dok je protiv istog rivala u Švajcarskoj promašio dva zicera, a bio je konstantna pretnja ali bez završnice i protiv Lajpciga. Što znači da i kada nije efikasan, štoperi koji ga pokrivaju ne mogu da budu mirni.

Čak bi i protiv Bode Glimta umnogome olakšao put Crvenoj zvezdi u Ligu šampiona da nesrećno za par santimetara nije završio u ofsajd poziciji, a to je već nedostatak sreće, ali i potvrda kvaliteta Senegalca, da je i kada Zvezda ne može ništa pred golom rivala, uspe da se snađe i postigne gol.

To je pokazao sinoć i protiv Benfike, gde je skrenuo pažnju na sebe kao glavna pretnja u napadu, pa je čak i njegovim ulaskom, već sabijena Benfika u šesnaesterac još više patila, pa je uspela da primi i gol na njegovu asistenciju.

Šerif Endiaje je fantastičan napadač, igrač koji je definitivno zaslužio da bude deo Lige šampiona, a teško da je Crvena zvezda ikada u ovom veku imala igrača koji toliko radi na terenu za tim, iako je trapav i do zla Boga nervira navijače.

 

0
0
1 Komentara
  1. Neverovatno…
    Od svih zvezdinih igrača, posvećen ceo tekst sa pohvalama igraču koji je ušao kao zamena dok su mnogi na terenu pokazali mnogo više.
    Jel neko namerno forsira preplaćenog napadača koji uloženi novac nije opravdao, čiju lošu igru retko ko od navijača može da pohvali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter