0
Domaći fudbal
maksimović

FOTO: Instagram/crvenazvezdafk_os

DRAGAN MRĐA: Zvezdina deca mogu da igraju bilo gde u Superligi, a ona je izuzetno zahtevna!

Objavljeno: 20.09.24 u 17:59

„Zvezda ima lepu budućnost sa ovom generacijom, vreme će to pokazati!“

Omladinci Crvene zvezde doživeli su poraz od Benfike sa 1:2 na startu UEFA lige mladih. Andrija Maksimović, koji je postigao jedini gol za crveno-bele, istakao se sjajnom igrom, a bivši napadač Zvezde, Dragan Mrđa, pohvalio je ne samo njega, već i njegove saigrače.

Mrđa je naglasio da nekoliko omladinaca već sada poseduje kvalitet da igra u Mozzart Bet Superligi, posebno ističući Maksimovića, koji igra za Grafičar, kao i Jovana Šljivića, Uroša Sremčevića i Lazara Jovanovića, koji već imaju seniorsko iskustvo.

Proleter v Crvena Zvezda Super League 2018 2019
FOTO: STARSPORT

„Maksimovićeva igra mi se najviše sviđa, dao je i lep gol, i nemam sumnje da je lepa budućnost ispred njega. Ipak, svi su dali sve od sebe, trudili se i ima tu još dosta igrača koje u najskorije vreme vidim u prvom timu Crvene zvezde. Pokazali su talenat, nastaviće to da čine. Nije lak put stići do prvog tima Zvezde, ali oni sa 17, 18 godina zaista pokazuju da su već sad na ozbiljnom fudbalskom nivou i da mogu maltene da igraju bilo gde u Superligi. Stvarno mislim da bez problema mogu da igraju u našem prvenstvu koje i nije tako lako kao što se priča. Zapravo, mislim da je Superliga izuzetno teška i zahtevna za igranje. Svakako, Zvezda ima lepu budućnost sa ovom generacijom, vreme će to pokazat“, najavio je Mrđa.

Za utakmicu sa Benfikom Milijaš je dobio pojačanja iz prvog tima Crvene zvezde i filijale Grafičara.

„Utakmice UEFA Lige mladih mnogo znače za iskustvo, u to nemam nikakvu dilemu. Kada sam ja bio junior, mi nismo imali tu priliku, ali danas se jasno vidi koliko je za mlade značajno da igraju evropske utakmice. Nažalost, primili smo golove iz naših grešaka i smatram da je rezultat mogao da bude bolji, ali po prikazanoj igri smo bili egal. Čak mislim da smo u nekim segmentima utakmice bili i bolji, a svi znamo koliko je Benfikina akademija prestižna i poznata u svetu. Nije lako ni Milijašu da ima tri dana pred utakmicu nove igrače, što iz prvog tima, što iz Grafičara, te da to sve ukomponuje. Videlo se i to da je Benfika uigranija, ali biće to iz utakmice u utakmicu sve bolje“, očekuje Mrđa.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter