0
Košarka
COVIC & DRCELIC 01 206

FOTO: Starsport

ABA LIGA BI MOGLA DA SE UGASI?! Njena budućnost zavisi od samo jedne stvari tvrdi Čović!

Objavljeno: 20.09.24 u 16:36

Evo šta je Čović imao da poruči o novoj sezoni.

KK Crvena zvezda Nebojša Čović i predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, održavali su konferenciju za štampu povodom nove sezone,a  nekoliko stvari je prvi čovke Crvene zvezde otkrio svima da Zvezda više nema finansijskih problema.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

„Budućnost ABA lige je izvesna ako ona vodi u Evropi. Ako ona ne vodi u Evropu? Onda ne znam šta je. Onda vredi potruditi se oko naše domaće lige, ali i ona da vodi u Evropu. ABA liga vodi tako što se nešto podrazumeva, a to što se podrazumeva je bilo pod ugovorom, pa je ugovor ispušten… A sada to što se podrazumeva košta milion evra, što nije malo… A da igramo samo da bi igrali…“ – rekao je Čović da bi potom dodao:

„Srbija je dobila kvalitet iz ABA lige, ABA je kao projekat dala dosta, razvilo se mnogo košarkaša. To je važno naglasiti, ali jednostavno, moramo racionalno da se ponašamo. Mi za dva meseca možemo da napravimo srpsku profesionalnu ligu. Ali ta liga mora da ima finansijski fer-plej. Ne može u Zvezdi da bude neko ko je pod profesionalnim ugovor, a u nekom drugom pod amaterskim. Imamo šest u ABA ligi i četiri-pet za ABA 2 ligu… Znači nismo daleko. Srpska košarka nije samo Crvena zvezda i Partizan“, rekao je Čović.

2
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter