0
Evrokupovi
mesi zvezda

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDINI DEČACI PORAŽENI OD BENFIKE: Portugalci postigli gol iz ofsajda i slavili protiv crveno-belih!

Objavljeno: 19.09.24 u 15:14

Bolja igra Zvezdinih omladinaca u drugom poluvremenu, ali nedovoljno za barem bod!

Omladinci Crvene zvezde su na otvaranju omladinske Lige šampiona poraženi rezultatom 1:2 od ekipe Benfike u meču odigranom na terenu iza južne tribine stadiona „Marakana“.

Ekipa pod vođstvom Nenada Milijaša pružila je snažniji otpor u drugom poluvremenu, no to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Iako se može diskutovati o regularnosti drugog pogotka portugalskog tima, Beograđani nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Već u ranoj fazi meča, Benfika je povela preko Gustava Varele, koji je iskoristio grešku Gaštarova i savladao golmana Zvezde, Drakšića. Zvezda se borila da pronađe odgovor na brzu i tehnički potkovanu igru gostiju, ali bez ozbiljnijih pretnji po gol Benfike. Đurić i Stojković imali su dosta problema na bokovima, ali je rezultat na poluvremenu ostao minimalan.

U nastavku meča, Benfika je brzo povisila prednost, iako se činilo da je Varela bio u ofsajdu kada je postigao gol nakon centaršuta Enrikea Santoša. Međutim, Crvena zvezda nije dugo čekala na odgovor – Andrija Maksimović je, prateći udarac Lazara Jovanovića, uspešno smestio loptu u mrežu i poravnao rezultat u 57. minutu.

Golman Zvezde, Drakšić, pokazao je izvanredne reflekse u 77. minutu, kada je spektakularno odbranio dva uzastopna udarca iz blizine i tako održao svoj tim u igri. Ipak, uprkos naporima, Crvena zvezda nije uspela da stigne do izjednačenja, pa su bodovi pripali gostima iz Lisabona.

4
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter