0
Evrokupovi
Crvena Zvezda v Benfika UEFA Champions League

FOTO: STARSPORT

KASNO BUĐENJE CRVENE ZVEZDE: Benfika kaznila greške crveno-belih i odnela sva tri boda sa Marakane! (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.24 u 20:41

Šteta!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u 1. kolu ligaške faze Lige šampiona. Od tima Vladana Milojevića bila je bolja lisabonska Benfika, koja je slavila rezultatom 2:1 (2:0).

Dočekali su fudbaleri Zvezde portugalskog giganta u punoj Marakani, ali nisu uspeli da obraduju svoje navijače i dođu do bodova na startu Lige šampiona.

ZVEZDA BENFICA 52
FOTO: STARSPORT

Dugo se najavljivao ovaj meč, gotovo sigurno jedan od najbitnijih za crveno-bele u novom formatu Lige šampiona. Ipak, uprkos terenskoj inicijativi, tim Vladana Milojevića nije uspeo da izvuče pozitivan rezultat protiv portugalskog velikana, koji na kraju nosi sva tri boda u Lisabon.

 

Već u 9. minutu je Benfika došla do vođstva, a precizan je bio Karem Akturkoglu. Upućen entaršut sa desne strane, onda je slabije na drugoj strani reagovao Rade Krunić i Akturkoglu nije imao težak posao.

Mogli ja je Zvezda da dođe do izjednačenja. Pretila je više puta, ali nedovoljno da bi se savladao golman Trubin.

Dobila je Benfika slobodan udarac nakon faula Olajinke, a njega je iskoristio Turčin Kokču, fenomenalnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

U nastavku je Crvena zvezda imala terensku inicijativu, napadala, dok se Benfika uglavnom branila i čekala svoji priliku iz kontre. Uglavnom su crveno-beli napadali po levoj strani, preko centaršuteva i prodora Olajinke, međutim, Benfika je uvek imala vrlo dobar odgovor.

Ipak, uspeli su crveno-beli da probiju odbranu gostiju i dođu do stopostotne prilike, koju je iskoristio Milson. Njemu je asistirao Endiaje, a ovaj je bio hladnokrvan i rutinski matirao gol Trubina.

Napala je Zvezda svim silama do kraja utakmice, ali nije uspela da postigne još jedan pogodak.

Standings provided by Sofascore

 

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter