0
Evrokupovi
Crvena Zvezda v Benfika UEFA Champions League

FOTO: STARSPORT

GLAZER OBJASNIO KAKO JE PRIMIO DRUGI GOL: „Bio je to odličan slobodan udarac, Benfika je među najjačima u Evropi!

Objavljeno: 19.09.24 u 22:05

„Možda sam mogao da reagujem, ali nisam video loptu na vreme“

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u 1. kolu ligaške faze Lige šampiona. Od tima Vladana Milojevića bila je bolja lisabonska Benfika, koja je slavila rezultatom 2:1 (2:0).

Dugo se najavljivao ovaj meč, gotovo sigurno jedan od najbitnijih za crveno-bele u novom formatu Lige šampiona. Ipak, uprkos terenskoj inicijativi, tim Vladana Milojevića nije uspeo da izvuče pozitivan rezultat protiv portugalskog velikana, koji na kraju nosi sva tri boda u Lisabon. Jedini pogodak za Zvezdu postigao je Milson, na asistenciju Šerifa Endijaja.

Glavni krivac za drugi primljeni gol Zvezde bio je golman Omri Glazer, koji je izneo utiske nakon meča.

– Malo sam razočaran. Mislim da su svi u timu, i igrači i stručni štab. Nismo dobro započeli utakmicu. Primili smo dva gola iz naših grešaka. Nije da je Benfika uradila nešto posebno. Mislim da smo nakon drugog gola počeli da kontrolišemo teren i da verujemo u sebe. Stvorili smo šanse, ne mnogo, ali smo kontrolisali igru. Imali smo dosta polušansi i na kraju smo postigli gol. Nije nam mnogo nedostajalo da postignemo drugi gol i uzmemo bod. Ali razočarani smo, posebno zato što želimo da pobeđujemo i osvajamo bodove. Mislim da smo danas pokazali svima da smo zaista konkurentan tim koji može da igra na ovom nivou u Ligi šampiona. Ovo je jedan od najboljih timova u Evropi. Iz ove utakmice crpimo samopouzdanje i idemo dalje.

Glazer je opisao i gol koji je primio iz slobodnog udarca.

– Ne volim da analiziram odmah posle utakmice jer nisam video loptu. Mislim da sam mogao da odbranim, želim da odbranim svaku loptu i verujem u svoj kvalitet. Još uvek nisam video snimak, ali bio je to dobar slobodan udarac. Možda sam mogao da reagujem, ali nisam video loptu na vreme. Video sam je kasno, pa nisam imao vremena, ali učimo iz svega. To je deo fudbala, posebno za golmane. Nekada imate odlične utakmice i branite teške lopte, a ponekad primite gol iako možda možete da ga odbranite. Kao što sam rekao, iz ove utakmice dobijamo samopouzdanje i idemo dalje.

Izraelski čuvar mreže je upitan i za stvari koje bi promenio za naredne mečeve.

– Kao što sam rekao, statistika je jedan deo, a ono što se vidi na terenu je drugi. Posle drugog gola smo preuzeli kontrolu nad igrom. Kontrolisali smo ostatak 60, možda čak i 65 minuta igre.

– Nismo stvorili mnogo šansi, ali smo kontrolisali posed. Dobro smo gradili napade i stvorili nekoliko prilika. Stekli smo samopouzdanje jer je ovo bila prva utakmica u Ligi šampiona. Dobijamo pohvale, ali želimo bodove. Posebno kod kuće, mislim da možemo pobediti svaki tim. Danas je atmosfera bila neverovatna. Želim da se zahvalim svim navijačima koji su došli da nas podrže.

Uporedio je Glazer situaciju u timu sa prošlom godinom.

– Vidi, bio sam povređen skoro tri meseca. Ovo mi je druga utakmica. Dao sam sve od sebe da se brzo vratim. Pokušao sam da igram protiv Boda, ali nisam bio spreman. Gurao sam sebe, radio tokom pauze za reprezentaciju. Radio sam ludo svaki dan, dva treninga dnevno, da se vratim. Mislim da smo ove godine veoma dobri. Imamo mnogo igrača, mnogo kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji imamo po dva vrhunska igrača. Mislim da ćemo pokazati svima da možemo da se takmičimo u ovoj Ligi šampiona.

O prilagođavanju novih igrača…

– Mislim da danas imamo nove igrače. Oni su deo tima. Nekada je potrebno vreme i moramo biti strpljivi. Takođe, iz svog iskustva mogu reći. Ovo mi je druga godina ovde. Jako sam srećan što sam ovde. Osećam se kao da je ovo moj dom. Prošle godine mi je trebalo vremena da se prilagodim. Ovo je novi tim, puno novih igrača. Ali mislim da imamo vrhunske igrače i da možemo da postignemo dobre rezultate ove sezone. Sledeća utakmica je pravi spektakl. Verovatno čak i važnija od ove.

– Mi smo profesionalni igrači. Imamo vrhunski stručni štab koji će nas pripremiti. Prvo fizički, jer današnja utakmica nije bila laka. Ali, takođe, morate biti mentalno spremni. Svi znaju koliko je derbi važan. Posebno za ovaj klub, za ove navijače. Ovo je sve za nas. Mislim da nije potrebno mnogo reći da bismo bili spremni. Ako ne i najvažnija utakmica sezone. Tako da moramo biti spremni. I naravno, želimo da pobedimo. 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter