0
Domaći fudbal

Vladimir Lucic Crvena Zvezda - Radnicki Nis Superliga Srbije 10.7.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VLADIMIR LUČIĆ PO DOLASKU U IMT: „Milojević me čeka na zimskim pripremama“

Objavljeno: 18.09.24 u 12:50

„Bilo je ponuda, ali povreda me je usporila“

Zbog ozbiljne povrede koja je prouzrokovala višemesečnu pauzu, Vladimir Lučić je privremeno napustio Crvenu zvezdu i pridružio se IMT-u na pozajmici do polusezone. Povreda prednjeg ukrštenog ligamenta na njegovom levom kolenu naterala ga je da se povuče sa terena u trenutku kada je pružao izvanredne nastupe za svoj tim.

Iako se povreda dogodila dok je bio u sjajnoj formi, Lučić je odlučio da se vrati na mesto gde je započeo svoju karijeru, nadajući se da će mu ovo omogućiti da se ponovo uspostavi i pripremi za povratak u Crvenu zvezdu.

Fantastičan je osećaj vratiti se na mesto gde si se osećao lepo i gde je sve funkcionisalo kako treba. Iza mene je teška povreda i ona me je malo usporila. Za oko mesec dana ću ponovo moći da igram, a smatram da su mi utakmice neophodne za ulazak u ritam. Odlučio sam se za IMT, jer je to moj klub, gde sam već igrao i pružao najbolje partije. Nadam se da ću ih ponoviti – rekao je Lučić u razgovoru za Meridian sport.

Prošla sezona je bila izuzetno uspešna za Lučića, ali povreda mu je prekinula sjajnu seriju nastupa. Krilni napadač je bio ključni igrač za Crvenu zvezdu u Superligi i Ligi šampiona, ali se povreda dogodila nakon što je impresionirao na terenu.

Stvarno je bilo teško, kako fizički, tako i psihički – pogotovo posle operacije. Mesec dana sam se oporavljao u Rimu. Bilo je zaista pakleno. Majka je bila sa mnom sve vreme. Svi su mi pomogli, najviše porodica. Pronašao sam motivaciju. Ojačao sam psihički i fizički. Svi saigrači su me podržali, ali Nemanja Milunović je imao istu povredu. Mnogo smo pričali, terao me je da ne brinem. Uvek je tu bio i Mirko Ivanić… Svi momci su sjajni i nisam nikada bio sam – dodao je Lučić.

Vladimir Lučić je odlučio da se vrati u IMT, gde je ranije igrao, i nadmašuje svoje prethodne nastupe. Iako su dolazile ponude iz inostranstva, Lučić je fokusiran na povratak u formu i uspeh sa IMT-om.

Bilo je ponuda, ali povreda me je usporila. Šta da se radi. Idemo dalje. Sada moram ponovo da se dokažem. Ambicije u IMT-u su jasne. Potrudićemo se da iskorčimo, da napravimo što bolji plasman. Želim da odigram dobro i da pomognem ekipi – izjavio je Lučić.

I dok je na pozajmici u IMT-u, Lučić ostaje u kontaktu sa svojim matičnim klubom i veruje u njegov uspeh.

Verujem u iznenađenje. Svaki protivnik je jak, ali smatram da sa svakim možemo da se nosimo – pogotovo na Marakani, gde verujem i u pobede – zaključio je Lučić.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter