10
Košarka
KK Partizan, trening

FOTO: STARSPORT

SAGADIN PORUČUJE: Željko je velemajstor ali Partizan ne može mnogo, Zvezda bi mogla do plej-ofa Evrolige!

Objavljeno: 18.09.24 u 17:33

Da nema Željka, ja bih rekao da je to samoubistvo. Niko ne menja ceo tim“

Zmago Sagadin, bivši trener Crvene zvezde, dao je intervju za „Bhbasket“ u kojem je govorio o šansama „večitih“ rivala, Crvene zvezde i Partizana, u predstojećoj sezoni Evrolige.

Slovenački stručnjak smatra da su crveno-beli u prednosti jer su sačuvali okosnicu tima, dok je Partizan prošao kroz značajnu rekonstrukciju sastava, što nosi veliki rizik.

Međutim, Sagadin je naglasio ključnu ulogu Željka Obradovića u Partizanu, rekavši da iskusni trener može da preokrene situaciju i izvuče najbolje iz tima, uprkos velikim promenama.

Kosarka, ABA League, season 2010/2011.Partizan Vs. Helios (Domzale).Head coach Zmago Sagadin.Belgrade, 12.10.2011..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©

– Da nema Željka, ja bih rekao da je to samoubistvo. Niko ne menja ceo tim. Svi treneri govore ‘kontinuitet’. Zvezda je zadržala devet igrača, to je kontinuitet, dok je Partizan zadržao samo Koprivicu od igrača koji su imali manju minutažu. Ali, pošto je tu velemajstor Željko, to neće biti toliko slabo kao što izgleda. Ipak, ne verujem da mogu da naprave vrhunski rezultat – izjavio je Sagadin.

Što se tiče Crvene zvezde, Sagadin vidi svetlu budućnost i očekuje da se tim plasira u plej-of Evrolige.

– Zvezda bi, zahvaljujući kontinuitetu, mogla da napravi korak napred. Ovaj trener nije loš, pa mislim da bi Zvezda mogla da uđe u plej-of, što bi bio znak da smo zadržali korak sa evropskim kvalitetom – zaključio je Sagadin.

25
48
10 Komentara
  1. Vrlo interesantno. Svih 9 komentara od strane navijača instalacije. Ako neki tekst ili izjava slučajno nije hvalospev za instalaciju, obruše se kao lešinari na autora.

    2
    0
    Odgovori
  2. Kada pročitam izjavu datu od strane stručnjaka ovog kova, siguran sam 100% da će ove takmičarske 2024/2025 godine4 Partizan napraviti veliki uspeh.
    To stvarno mislim i osećam po viđenom. Dovedeni su momci koji su borbeni, željni učenje , napretka i velikih dometa. A pri tome imaju i šlifa i potencijala svaki ponaosob.
    Moje skromno mišljenje. Sportski pozdrav

    1
    1
    Odgovori
  3. Dobro je sto je Sagadin izasao sa svojim komentarom…Dobro je da ih bude jos, jer svi oni otvaraju oci pri sklapanju konacnog rostera…U prosloj sezoni Partizan nije imao pleja i centra… Sada ima tri pleja i bar dva centra, sto znaci da moze da trguje… Naime, ako u odredjenom trenutku trener utvrdi da su mu po plej i centar visak, i ima previse bekova pa se jedan moze razmeniti, javlja se mogucnost da umesto pleja, beka i centra, na priner ZOC nadje upravo dva nedostajuca igraca za dobitnu kombinaciju… Niko, pa ni Obradovic, nije rekao da su sadasnji rosteri konacni.. Licno bih voleo da od marta Partizan na ovaj nacin ustupi ta tri igraca CSKA na 4 meseca, a da za isti period pozajmi Avramovica. Takodje, Naneli ako se u necemu nisu slagali ne znaci da je kraj sveta, ili Madar.. Uostalom, Ostoja je tako nesto pokazao u saradnji sa Raznjatovicem.

    2
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter