0
Evrokupovi
zvezda press 52457

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ POSLAO JASNU PORUKU: „Da li sam se uplašio? I ako izgubimo, šta će se desiti? Ja stvarno ne gledam u tom pravcu!“ (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.24 u 13:37

Crvena zvezda sutra od 18:45 na svom terenu dočekuje Benfiku, u okviru prvog kola Lige šampiona.

Uoči tog susreta, medijima su se obratili trener Vladan Milojević i napadač „crveno-belih“ Bruno Duarte.

Konferenciju za prisutne medije otvorio je trener Milojević, svojim viđenjem novog formata i svega što on donosi.

– Ponosan sam na ovaj plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj i uvek je teško kada idete iz kvalifikacija da se dočepate jednog ovako emintentnog takmičenja. Sa druge strane, nov je format, sa ovim jučerašnjim utakmicama svi se navikavamo na novu fudbalsku eru, zato sam ponosan što je Zvezda učesnik novog formata i nove ere evropskog fudbala.

Borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima i velika mi je čast da ćemo ugostiti ovako velike timove, a ne postoji ništa manji tim od ovih 36 ekipa koje učestvuju. Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Rekao sam i igračima da treba da uživamo u ovakvim utakmicama, oni su doveli ove ekipe, ovo je veliki uspeh za jednu zemlju, nismo velika zemlja, da možemo ponosno da nosimo grb našeg kluba i grad Beograd, jer će svi koji budu došli moći da se uvere u lepotu našeg grada i predstavljamo Srbiju, zemlju na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. S obzirom na ekipe u Evropi da su najbolje na svetu, imaćemo prilike da uživamo svi, sa obavezama igrača na terenu, kao i sa navijačima na stadionu i kraj malih ekrana. da napravimo spektakl kakav samo mi znamo.

zvezda press 52455
zvezda press 52455

Imamo problema što se tiče tima, videćemo sa kakvim ćemo timom izaći. Benfika je veliki klub, ne bih trošio reči, ali ne bih rekao da su u krizi, možda sa su sa nekim povređenim igračima, dolazak novog trenera i energije, očekujem dobru utakmicu protiv fenomenalnog protivnika, daćemo sve od sebe da odradimo sve, a ostalo ćemo videti posle utakmice. – rekao je trener „crveno-belih“.

Vladan Milojević otkrio je da su mu svi igrači na raspolaganju, ali da nisu svi potpuno spremni za napore koje donosi Liga šampiona.

Imamo male probleme, ne zdravstvene pripreme, već zbog igrača koji fizički nisu na nivou, a nedavno su došli, a biće fizički zahtevna utakmica. Moraću sa medicinskim stafom da vidim koliko koje igrače možemo da koristimo i na koga možemo da računamo. Ovde nije razmišljanje samo o prvih 11, utakmica traje 90+ minuta, ima još da se igra, ne bih voleo da izgubim nekog igrača zbog minutaže na dugi period. – reči su trenera Zvezde, koji nije hteo da govori o tome ko je favorit u ovom duelu:


Neću mojim igračima pričati da li smo favoriti ili nismo, to je priča za novinare i reportere. Vi samim takmičenjem kada igrate, morate da budete fokusirani i da date sve od sebe. Mi smo skloni da pričamo šta jeste, šta nije, to nije moja filozofija. Da li će ko osvojiti bodove, to su priče za vas. Ono što ću reći igračima, jeste da radimo ono što radimo, da veruju u sebe, da smo dobar tim i da na terenu treba da isporučimo maksimum. Igramo protiv ogromne Benfike, ništa manje nego svi ostali klubovi koji su se kvalifikovali. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji mogući način. To su pravci u kojima razmišljam sa igračima. – dodao je on.

Gostujuće novinare iz Portugala zanimalo je, zašto svi sa toliko „respekta“ govore o ovom stadionu i njihovim navijačima, na šta je Milojević imao jasnu poruku:

–  U ovom formatu kada pričamo, pričamo o fudbalu na drugom nivou. Možemo da pričamo sportski, ali ceo format je takav da se fudbal menja brzo. Postao je industrija u mnogim zemljama. Pričamo o Portugaliji kao maloj zemlji, možemo da pričamo i o Srbiji, znate da je naša zemlja prošla sve i svašta poslednje tri decenije, a klubovi iz tih zemalja dolaze iz razvijenih zemalja u Evropi, fudbal je treća grana trenutno u njihovim zemljama. Mi dolazimo iz takvih zemalja, sportisti smo, ali imamo nešto što oni nemaju, strast, navijače, Marakana je svima poznata, ne samo u Evropi, biće mi drago, jer meni kao treneru i detetu koje je poniklo u Zvezdi, ponosan sam da igramo u takvom ambijentu. Ta emocija ne može da se poredi sa emocijom koju neko može da doživi u Beogradu na našem stadionu. – dodao je trener Zvezde.

zvezda press 52453
FOTO: STARSPORT

Jedan od prisutnih domaćim novinara, upitao je Vladana Milojevića da li su se uplašili, nakon što su neki timovi Zvezdinog ranga juče pretrpeli ubedljive poraze.

Što se tiče prvog pitanja, to ste me pitali i pred Liverpul, da li sam se uplašio što je Maribor izgubio 7:0 od Liverpula. Ja ne razmišljam u tom pravcu. Šta i ako izgubimo?

Tu smo, gde smo, malopre je vaš kolega iz Portugalije postavio pitanje o malim zemljama, mi treba da pričamo o tome, igramo kao mala zemlja među velike zemlje. Mi tek sada počinjemo, koliko kaskamo što se tiče sporta. Prvi put juče sam gledao stadione, strašan stadion na Karađorđu, u Lučanima, imamo tri stadiona koje je država napravila. I ta Alijanc arena nije napravljena tek tako, jer je neko dao pare. Ja mogu da vam odgovorim kontra pitanjem, kakvi su nam budžeti, ali to ne postoji u sportu. Nije borba Davida i Golijata, još jednom veliki respekt, možda malo više znam o Benfici, moram to da napomenem, u Al Ahliju sam imao velikog igrača za Benfiku, on se zove Ljubomir Fejsa, mnogo mi je pričao o Benfici i koliki je to klub. Pričamo o velikom klubu kojeg ćemo da ugostimo. Ja se ne plašim nijednog rezultata, želim da moji igrači izađu hrabro, da se bore, videćemo koliko utakmica ima, treba da se pogledamo u oči, ima mnogo faktora na jednom meču, taktika, kakav će biti protivnik, kome je dan, male sitnice će odlučiti, možda neki aut i faul… Želeli smo da budemo ovde, predstavićemo se na najbolji način, nemamo koga da se plašimo, veliki smo klub, igramo u našem gradu, šta god da bude, ja sam odgovoran za sve. – zaključio je Milojević uz konstataciju da neće biti iznenađenja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Ne mogu da ulazim u taktiku njihovog trenera, njima ništa ne menja da li igraju kod kuće ili na strani. Ne mogu da nas iznenade, niti mi možemo njih. Dobro smo radili, nama pravi problem to što kad smo se kvalifikovali, imali smo neku drugu filozofiju, ne kao neke druge ekipe koje imaju neki drugi sistem.

Ove godine je naša liga kvalitetnija i bolja, od infrastrukutre, boljih igrača, budžeta drugih klubova, to i nama znači, jer morate da stvarate te intenzitete. Prilagodićemo se igri, videćemo koliko ćemo moći da ga sprovedemo u delo. – dodao je on.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter