0
Fudbal
Najnovija vest HOT SPORT

FOTO: HOTSPORT

IKONA SVETSKOG FUDBALA: Preminuo Salvatore Toto Skilaći!

Objavljeno: 18.09.24 u 11:22

Tuga do neba!

Legendarni italijanski fudbaler Salvatore Toto Skilaći preminuo je u sredu u 59. godini života, ostavivši iza sebe dubok trag u svetu fudbala.

Nakon što je proveo nekoliko dana u bolnici zbog ozbiljne upale pluća, Skilaći nažalost nije uspeo da se oporavi. Njegova borba sa rakom debelog creva trajala je godinama, ali poslednje komplikacije bile su preteške.

Ovim putem obaveštavamo da je 18.09.2024. u 9:55 časova preminuo gospodin Salvatore Skilaći, koji je ranije bio hospitalizovan u ovoj bolnici. Menadžment i osoblje su uz porodicu, sećajući se i ljubavi koju je veliki šampion uvek uživao – navodi se u zvaničnom saopštenju bolnice u Palermu.

Tokom svoje bogate karijere, Skilaći je nosio dresove klubova poput Mesine, Juventusa, Intera i japanske Ivate. Na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine postao je najbolji strelac sa šest postignutih golova, a sa Juventusom i Interom je osvajao trofej Kupa UEFA.

Za sobom je ostavio nasleđe više od 200 postignutih golova u profesionalnoj karijeri, ostavši upamćen kao jedan od najvećih napadača svog vremena.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter