0
Košarka

Boban Marjanovic Kosarka-Srbija v Meksiko-Prijateljski mec Beograd, 06.23.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

BOBI U ODABRANOM DRUŠTVU: Džordan, Lebron, Jokić a tu je i Boban!

Objavljeno: 18.09.24 u 10:28

Bivši igrač Zvezde u elitnom društvu!

Boban Marjanović, miljenik NBA publike, odlučio je da završi svoju devetogodišnju karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Ovaj visoki košarkaš ostavio je neizbrisiv trag kod američkih navijača, pre svega zahvaljujući svojoj visini i zaraznom osmehu koji ga je stalno pratio, a manje zbog svojih igračkih sposobnosti, iako ih nije manjkalo.

Iako mu se retko ukazivala prilika za duže minute na terenu, Marjanović je svaki put iskoristio svoj trenutak. Njegova statistika je to potvrdila, pa su brojke često govorile u njegovu korist.

Na primer, postoji zanimljiv podatak da na 48 minuta igre (prema naprednoj statistici koja prikazuje učinak igrača na nivou cele utakmice, iako su igrali manje) Boban ima impresivan PER indeks od 25.2. Ovaj indeks meri mnoge aspekte košarkaške veštine, a zanimljivo je da je u istoriji NBA lige najbolji upravo Nikola Jokić sa indeksom od 28.08, dok ga prate legende poput Majkla Džordana (27.91) i Lebrona Džejmsa (27.06).

U grupi košarkaša sa PER indeksom iznad 25 nalaze se i imena poput Entonija Dejvisa, Šakila O’Nila, Dejvida Robinsona, Vilta Čembrlena, Boba Petita, Janisa Adetokumba i Kevina Duranta, a Bobi se ponosno pridružio tom prestižnom društvu.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter