2
Evrokupovi

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 21: Lazar Markovic of Partizan reacts during the UEFA Europa Conference League group B match between Partizan and KAA Gent at on October 21, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

LAZAR MARKOVIĆ PRED PRVU UTAKMICU ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA: „Navijam za Benfiku“

Objavljeno: 17.09.24 u 09:39

„Ja im želim sreću u Evropi“

Bivši igrač Partizana, Lazar Marković, dao je intervju za portugalske medije, gde je komentarisao meč između Crvene zvezde i Benfike u okviru Lige šampiona. Ova utakmica privukla je njegovu pažnju, s obzirom na to da je nekada nosio dres lisabonskih „Orlova“.

Marković je prešao iz Partizana u Benfiku 2013. godine, gde je ostavio odličan utisak osvajanjem triple krune. Nakon jedne sezone, preselio se u Liverpul za 25 miliona evra.

– Ja sam navijač Partizana, ali dobro je za srpski fudbal to što Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Iako su naš najveći rival, ja im želim sreću u Evropi, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, koja je takođe moj klub. Ne zbog Crvene zvezde – izjavio je Marković za portal „Zerozero“ i pojasnio:

– Ne mogu da kažem da u potpunosti navijam za Benfiku jer igra protiv srpskog kluba, ali navijam za Benfiku jer je to moj bivši klub i zato što imam jaku vezu sa njim. Nažalost, neću moći da prisustvujem meču jer se nalazim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali ću pokušati da gledam prenos.

Interesantno je da je Marković nakon perioda u Benfiki igrao i za lisabonski Sporting.

– To se dogodilo poslednjeg dana prelaznog roka. Želeo sam samo da odem negde gde ću moći da igram takmičarske utakmice. Trener Žorž Žesus me je pozvao i pitao da li želim u Sporting. Bila je to teška odluka jer sam bio u Benfiki, ali takva je naša profesija. Otišao sam u Sporting i to nije bila dobra odluka. Greške su deo života, možda nije trebalo da idem tamo, ali sam i tamo stekao dobre prijatelje – zaključio je Marković.

7
26
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter