0
Domaći fudbal
OFK Beograd v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

OFK Beograd v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

ON JE HEROJ OFKE U POBEDI NAD PARTIZANOM: „Ovaj pogodak mi je najdraži u karijeri!“(FOTO)

Objavljeno: 16.09.24 u 16:22

U omladinskom timu Hofenhajma je zabeležio nekoliko zapaženih golova protiv juniorskih ekipa Real Madrida i Mančester Sitija.

U dramatičnom preokretu u utakmici između OFK Beograda i Partizana, Romantičari su slavili sa 3:2, a junak susreta bio je Filip Stojilković, koji je na svom debiju zapečatio pobedu.

Nisam mogao da poželim bolji debi. Drago mi je zbog debitantskog gola, ali pre svega zbog činjenice da smo savladali odličnog rivala. Pobeda je utoliko draža jer smo do nje stigli posle preokreta, u poslednjim sekundama meča – izjavio je Stojilković za Meridian sport.

Stojilković, napadač srpskog porekla rođen u Švajcarskoj, stigao je u OFK Beograd na pozajmicu iz Darmštata, sa željom da se vrati u formu nakon skromnog perioda u nemačkoj Cvajti.

Iza mene je težak period i drago mi je da sam novo poglavlje otvorio na idealan način. Podrška saigrača mi je ulila dodatno samopouzdanje. Svi u klubu su mi pružili podršku, a osokoljen verom u mene potrudio sam se da se odužim na pravi način. Iako sam gol postigao košarkaškim rečnikom uz zvuk sirene, do poslednje sekunde sam verovao da možemo do preokreta. Uvek imam stav da je kraj tek kada sudija odsvira što se ovaj put isplatilo. Bio sam svestan kada je Mituljikić poslao loptu da je prilika koju imam verovatno poslednja na utakmici, ali nisam zbog toga imao pritisak, asistencija je bila takva da je meni ostao lakši deo posla – rekao je mladi napadač.

OFK Beograd v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025
OFK Beograd v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

Filip, bivši član svih mlađih selekcija Švajcarske, prethodno je igrao za Sion i Arau, dok je u omladinskom timu Hofenhajma zabeležio nekoliko zapaženih golova protiv juniorskih ekipa Real Madrida i Mančester Sitija.

Imao sam priliku da igram protiv najvećih talenata možda trenutno najboljih klubova u Evropi i da postignem golove, ali pogodak protiv Partizana mi je najdraži u karijeri. Ipak je ovo seniorski fudbal. Još draže mi je jer je pogodak doneo pobedu i što je ukrasio debi.

Posle impresivnog nastupa u Zaječaru, Stojilković je primio brojne čestitke od prijatelja, ali je posebno istakao kome posvećuje ovaj trenutak.

– Stigao mi je niz poruka i zahvalan sam svima na lepim rečima. Nadam se da će biti još pregršt ovakvih trenutaka, ali s obzirom na to da je jučerašnji gol prvenac ima posebnu težinu i posvećujem ga majci Milici. Ostaje žal što se duel dva kluba iz Beograda nije igrao u prestonici, ali smo i pre početka sezone znali da nas očekuje selidba. Na nama je da razmišljamo o fudbalu, da motivisano radimo i trudimo se da u istom ritmu nastavimo i u utakmicama koje slede – zaključio je heroj OFK Beograda.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter