0
Fudbal
aceh

FOTO: Printscreen/X

FUDBALER NOKAUTIRAO SUDIJU: Totalni haos na fudbalskoj utakmici, arbitar donosio sumnjive odluke, pa završio u bolnici! (VIDEO)

Objavljeno: 16.09.24 u 16:36

Skandal!

Četvrtfinalna utakmica Kupa Indonezije između Aceh Junajteda i Central Sulavesija postala je tema širokih rasprava zbog burnih dešavanja na terenu, posebno zbog kontroverznih odluka glavnog sudije i incidenta koji je izazvao prekid utakmice.

Sudija Eko Agus Sugiharto našao se u središtu skandala nakon što je, prema tvrdnjama, dosledno donosio odluke u korist domaćeg tima. Situacija je eskalirala nakon što je gostujući tim Central Sulavesija dobio čak tri crvena kartona, dok je jedan od njihovih igrača pretrpeo udarac nogom u glavu u šesnaestercu, što je prošlo bez kazne. Da stvar bude još spornija, Sugiharto je dosudio penal za Aceh Junajted u 96. minutu nakon što je domaći igrač, prema mnogima, očigledno simulirao pad.

Takva odluka izazvala je ogorčenje na terenu, a situacija je eskalirala kada je jedan od igrača gostiju nasrnuo na sudiju dok je trčao. Sugiharto je pao na travu i nakratko izgubio svest, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu. Njegovu ulogu preuzeo je pomoćni sudija, koji je nastavio vođenje meča.

Iako Aceh Junajted nije uspeo da iskoristi prvi penal, nedugo zatim im je dosuđen još jedan, koji su pretvorili u gol, izjednačivši rezultat na 1:1. Meč je trebao da uđe u produžetke, ali tim Central Sulavesija je doneo odluku da napusti teren, čime su domaćini prošli u polufinale bez nastavka borbe.

Ubrzo nakon meča, predstavnici Fudbalskog saveza Indonezije oglasili su se najavljujući detaljnu istragu svih kontroverznih odluka i incidenata na ovoj utakmici.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter