0
Dejvis kup
DOUBLES 41

FOTO: Starsport

SRBIJA OSTAJE U DEJVIS KUP ELITI: Nole i Hamad pobedili grčke predstavnike!

Objavljeno: 15.09.24 u 15:40

Bravo momci!

Reprezentacija Srbije obezbedila je mesto u elitnom društvu Dejvis kupa, nakon što je pobedila Grčku rezultatom 3:0. Ova pobeda je bila dovoljna da srpski tim, nakon tri meča, potvrdi opstanak u Svetskoj grupi.

Nakon jučerašnjeg vođstva od 2:0, danas je na programu bio dubl meč, u kojem su Novak Đoković i Hamad Međedović nadigrali grčki par, Aristotelisa Tanosa i Petroša Cicipasa, rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.

Meč je počeo neočekivano dobro za Grke, koji su odmah napravili brejk i poveli sa 3:1. Međutim, srpski dubl se brzo konsolidovao, vezao pet gemova zaredom i uzeo prvi set sa 6:3.

DOUBLES 39
FOTO: Starsport

U drugom setu nije bilo brejka sve do osmog gema, kada su Grci iskoristili slabiji servis Đokovića i poveli sa 5:3. Iako je naš tim imao šansu za povratak sa brejk loptom, Grci su uspeli da osvoje set i izjednače.

U odlučujućem setu, Srbija je imala nekoliko prilika za brejk, ali je tek u osmom gemu Novak Đoković sa sjajnim riternom na 0:40 doneo ključni brejk. Hamad Međedović je u narednom gemu na servisu odradio posao bez greške, čime je Srbija osigurala pobedu i opstanak u Svetskoj grupi.

Ova pobeda donosi značajnu dozu optimizma za budućnost srpskog tima u Dejvis kupu, a Novak Đoković i Hamad Međedović su još jednom pokazali odličnu saradnju na terenu.

DOUBLES 33
FOTO: Starsport
11
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter