0
Košarka
Crvena Zvezda Partizan, KLS Liga finale, superliga 3.6.2024.

Crvena Zvezda Partizan, KLS Liga finale, superliga 3.6.2024.

PITALI SU MOKU SLAVNIĆA ŠTA MISLI O PEŠIĆEVOM POVLAČENJU: „On je dobio mnogo više kritika nego što je zaslužio, možda se umorio!“

Objavljeno: 15.09.24 u 14:45

„On je košarkaška trenerska institucija i posle njega jako je teško naći adekvatnu zamenu.“

Nakon što je Svetislav Pešić objavio da napušta mesto selektora košarkaške reprezentacije Srbije, mnogi su ostali iznenađeni, uključujući i bivšeg trenera Zorana Slavnića.

Pešić je nekoliko dana ranije saopštio da se povlači, ističući da je odluku o tome doneo još pre odlaska na Olimpijske igre u Parizu, gde je Srbija osvojila bronzanu medalju.

Zoran Slavnić nije skrivao svoje iznenađenje ovom vešću, a posebno je istakao značaj Pešićeve trenerske škole.

Nisam verovao da će Pešić posle OI da ode. Nije obrazložio zbog čega. On je stara jugoslovenska škola, to je prava škola, to je teško nadoknaditi sem sa nekim novim koji je sve to prošao. On je košarkaška trenerska institucija i posle njega jako je teško naći adekvatnu zamenu –  rekao je Slavnić za Tanjug.

Pešić, koji je preuzeo reprezentaciju 2021. godine, vodio je Srbiju do niza uspeha, uključujući osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili.

Slavnić je pohvalio Pešićevo vođstvo, podsetivši na gotovo istorijski trenutak kada je Srbija bila blizu pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama.

Pod njegovim vođstvom smo prvi put u životu bili blizu da pobedimo SAD i to bi bio istorijski slučaj. Ja ga izuzetno poštujem, on razume košarku. On je taličan i ja bih ga držao na mestu selektora dokle god on želi. Možda se i umorio. On je proporcionalno uspešnom radu dobio mnogo više kritika nego što je zaslužio. Možda mu je svega bilo preko glave i da je zbog toga otišao – zaključio je Slavnić.

Pešićevo povlačenje ostavlja prazninu na čelu reprezentacije, a ko će ga naslediti ostaje da se vidi.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter