1
Domaći fudbal
Crvena Zvezda v Partizan, Kup Srbije, polu finale 24.4.2024

FOTO: STARSPORT

ODLUKA JE DONETA: Određen tačan termin Večitog derbija!

Objavljeno: 15.09.24 u 17:11

Sve je spremno!

Navijači su izrazili nezadovoljstvo nakon što je Superliga Srbije odlučila da se večiti derbi pomeri na ponedeljak zbog obaveza Crvene zvezde u Ligi šampiona. Uprkos kritikama, rukovodstvo domaćeg prvenstva ostalo je pri svojoj odluci, a sada je i zvanično potvrđeno kada će po 174. put snage odmeriti Partizan i Crvena zvezda.

Novi termin za večiti derbi zakazan je za ponedeljak, 23. septembra, u 20 časova.

Predstavnici Partizana i Crvene zvezde nedavno su održali sastanak sa čelnicima Zajednice Superligaša, gde je dogovoreno da se termin utakmice pomeri. Ova odluka je sada i formalizovana, a Partizan je izašao u susret najvećem rivalu, pristajući na izmenu termina.

Glavni razlog za ovu promenu je činjenica da Crvena zvezda igra svoj prvi meč u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Benfike na stadionu „Marakana“ u četvrtak. Jasno je da bi Vladan Milojević i njegov tim imali malo vremena za oporavak između dve ključne utakmice.

Prvi ovosezonski derbi održaće se na stadionu Partizana, gde domaćini imaju prednost. Dodatno, crno-beli se mogu osloniti na tradiciju, budući da na svom terenu nisu poraženi od večitog rivala još od februara 2016. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pbg.news

7
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter