0
Košarka
Partizan Mozzart Bet v AEK Betsson: NIS Open Air Friendly Tournament

Partizan Mozzart Bet v AEK Betsson: NIS Open Air Friendly Tournament

BIVŠI TRENER ZVEZDE JE IMAO LEPE REČI ZA „NOVI PARTIZAN“: „Izgledaju potpuno bolje i drugačije, napravili su dobru selekciju!“

Objavljeno: 15.09.24 u 14:26

„Partizan je ove godine napravio tim koji drugačije izgleda, fizički, a i talentom. To je ono što sam ja video i što se vidi“

Iskusni strateg AEK-a, Dragan Šakota, nakon utakmice sa Partizanom na Sajmu, nije štedio reči hvale za ekipu crno-belih, koja je slavila ubedljivom pobedom. Šakota je posebno istakao da ovogodišnji sastav Partizana izgleda kvalitetnije nego prethodne sezone.

Drago mi je što smo bili gosti ovde. Svesni smo da nismo još završili tim. I fale nam bitni igrači. Nismo bili dovoljno takmičarski spremni da pariramo, da izdržimo duže od 20 minuta. Partizan je ove godine napravio tim koji drugačije izgleda, fizički, a i talentom. To je ono što sam ja video i što se vidi – izjavio je Šakota za Telegraf.

Govoreći o fizičkoj spremnosti i taktičkoj organizaciji tima Željka Obradovića, Šakota je naglasio da Partizan, osim što deluje snažnije, ima i bolje odabrane igrače na ključnim pozicijama.

Pretpostavljam da mi nismo kriterijum u ovom trenutku. U prvom meču, na tim pozicijama gde su oni vršili pritisak, mi nemamo igrača. I zato je izgledalo drugačije nego što će možda biti. Tako da, sve jače i jače utakmice dolaze, i ovde i u Atini. Pretpostavljam da će sve biti drugačije. Sve te utakmice će dati pravu sliku gde se nalazi Partizan. Po meni su napravili dobru selekciju – dodao je Šakota.

Iako njegov tim nije bio kompletan, Šakota je pohvalio Partizanovu odbranu i ofanzivnu igru, ističući da je crno-bela ekipa potpuno dominirala na terenu.

Nama je jako teško bilo organizovati bilo šta. Na tim pozicijama, i bekovi, i centri, mi tu nemamo igrača da im parira. Bez tih igrača koji bi trebali da dođu. Tako da nismo vršili pritisak. Ovaj Partizan je izgledao potpuno drugačije i bolje, čak i protiv neke bolje ekipe nego što smo u ovom trenutku mi – rekao je Šakota.

O dugogodišnjem prijateljstvu sa Željkom Obradovićem, Šakota je govorio sa velikim poštovanjem:

Mnogo godina smo prijatelji, 30 godina, još od igračkih dana. Ja sam bio trener, a sećam se i kad je bio igrač. I ostali ljudi su tu, među najboljim prijateljima, i Bata Zimonjić i Aca. Naš odnos je poseban, drugačiji nego sa bilo kim drugim – zaključio je Šakota.

11
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter