0
Košarka
Partizan AEK A2235

FOTO: STARSPORT

VANJA MARINKOVIĆ POSLE AEKA: „Tek počinjemo, uhodavamo se“

Objavljeno: 14.09.24 u 14:56

„Ne zavodim ja tu neki red“

Vanja Marinković, kapiten košarkaša Partizana, poveo je saigrače u zajedničko slavlje pred „južnom tribinom“ Hale 3 Beogradskog sajma, uz povik: – Skači, skači –  Ovaj poziv svi su rado prihvatili, počevši da skaču uz zvuke pesme – Partizan, i samo Partizan –  dok su se mnogi pridružili pesmom, stvarajući specifičnu atmosferu.

Međutim, ovo nije bilo slavlje zbog rezultata na terenu. Više je to bio način da se ekipa, koja prvi put igra pred punom dvoranom, poveže s navijačima. Prvi susret sa energijom i podrškom navijača, uz pesmu koja je odzvanjala tokom cele utakmice, ostavio je snažan utisak.

Bili su oduševljeni – istakao je Vanja Marinković, govoreći o reakciji svojih saigrača nakon utakmice u razgovoru za Meridian sport.

Partizan Mozzart Bet v AEK Betsson: NIS Open Air Friendly Tournament
FOTO: STARSPORT

Ovaj događaj usledio je posle prve utakmice NIS Open air turnira, gde je Partizan ubedljivo savladao AEK. Iako je rezultat bio manje bitan, važnije je bilo to što su navijači imali priliku da vide tim u solidnoj formi, iako je jasno da prostora za napredak ima u svim segmentima igre. Ova utakmica je takođe bila prilika da novi igrači osete atmosferu koju će doživljavati tokom predstojeće sezone.

Kapiten Marinković nije krio svoje oduševljenje povratkom pred navijače, te je na tu temu rekao:

Super je bilo za sve. I ja da igram pred njima posle toliko godina, a ostali momci da vide kako to izgleda. Nilikina mi je nekoliko puta rekao kako je sve ‘amejzing’. Ali, reko’ mu, ovo nije ništa.

Na kraju, Marinković je izrazio zahvalnost svima koji su prisustvovali:

Super je bilo stvarno, hvala svima koji su došli da nas podrže. Značilo nam je, pogotovo strancima, da osete malo atmosferu. I to je to.

Do početka sezone ostalo je još desetak dana, a Partizan je već odigrao pet pripremnih utakmica, koje su donekle pokazale formu ekipe, ali još uvek su u fazi isprobavanja taktika i pozicija. Iako su to mečevi u kojima se igrači rotiraju i uče da funkcionišu zajedno, tim već sada izgleda obećavajuće, posebno u ovom prvom meču pred domaćom publikom.

Tek smo na početku, uhodavamo se. Sve ekipe su još u pripremnom periodu. Mada, dobro je, za sada je dobro. Naravno, ima mnogo toga što treba da popravimo, ali – dobro je –  dodaje Marinković.

Po povratku u Partizan, Marinković je ponovo preuzeo kapitensku traku. Iako mu ova uloga nije nepoznata, s obzirom da je već bio kapiten, tada je bio najmlađi u istoriji kluba. Sada se vraća sa mnogo više iskustva, kako na klupskom nivou, tako i kao reprezentativac.

Naravno da ima razlike. Višegodišnje. Ali, ne zavodim ja tu neki red. Nisam ja Novica – rekao je uz osmeh, aludirajući na Novicu Veličkovića.

Kada je upitan kako se snalazi u saradnji sa Željkom Obradovićem, Marinković nije krio oduševljenje:

Velika je razlika između njega i ostalih trenera. Uz svo poštovanje svih ostali, ničiji rad ne umanjujem, ali ima razloga zašto je on to što jeste. Obraća pažnju na detalje, sve mora da se zna, mora do kraja da se odradi. Nema prečica. I mislim da je to super, posebno za nas jer smo relativno mladi, da se svi naviknemo na njega i njegov sistem rada.

Sezona je pred vratima, a Marinković je kao pravi kapiten ostao usredsređen na prvi izazov:

Očekuje nas Borac Čačak.

Prvi sledeći meč u okviru pripremnog perioda Partizan će odigrati sutra u Hali 3 Beogradskog sajma protiv Pariza, što će biti najjači test do sada.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter