1
Domaći fudbal

Fudbal EURO 2020 Qualifiers-Okupljanje reprezentacije pred mec sa Ukraine Ukrajina Jovan Surbatovic Stara Pazova,04.06.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

JOVAN ŠURBATOVIĆ JE UZ NEMANJU VIDIĆA: “ On mora biti deo fudbalskog sistema“

Objavljeno: 14.09.24 u 15:11

„Savez mora da ide u korak sa svetom ili ispred čak“

U poslednjem izdanju emisije Sportlajt na Sport klubu, gost je bio bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović. Ovo je bio njegov prvi javni nastup od trenutka kada je smenjen sa funkcije, na kojoj je proveo osam godina.

Razgovarajući o ulozi Nemanji Vidića u Savezu, Šurbatović je komentarisao zašto bivši kapiten Srbije nije dobio priliku da se angažuje na drugačiji način, umesto da bude isključen iz sistema.

Apsolutno. Ali, evo ja da vam kažem moje mišljenje po tom pitanju. Dakle, Nemanja Vidić je jedno od najvećih fudbalskih imena koje mi imamo i mi ne smemo da ignorišemo tu činjenicu nego čovek treba da bude deo fudbalskog sistema. Bez obzira da li ima viđenje fudbala ovako ili onako. Nemanja Vidić je potreban srpskom fudbalu i Nemanja Vidić je trebalo da bude uključen u rad Saveza – izjavio je Šurbatović.

Šurbatović je napomenuo da je Vidić u prethodnom periodu imao više različitih ponuda za angažman unutar Saveza, uključujući i mogućnost da bude pomoćni trener selektora ili selektor U21 tima. Ipak, napomenuo je da je moguće da Vidić nije bio zainteresovan za te uloge i da je možda želeo da postane sportski radnik, što zahteva drugačiji put.

Ako je hteo i ako je želeo – pravi put je kroz sistem. Sistem se menja samo iznutra, verujte – rekao je Šurbatović, naglašavajući važnost upoznavanja sa načinom funkcionisanja Fudbalskog saveza i načinima dolaska na najviše pozicije.

Dotakao se i poređenja sa Slavišom Kokezom, napomenuvši da je Kokeza bio aktivno uključen u sve nivoe organizacije, znajući delegate od najnižih do najviših pozicija, što je važan aspekt u radu Saveza. Međutim, Šurbatović je izrazio stav da Vidić, kao veliko ime, ne treba da počinje „od nule“ već da mu bude omogućeno da se uključi na visoke pozicije unutar Saveza.

Govoreći o tome ko bi trebalo da vodi Savez, Šurbatović je izneo svoje mišljenje da bi predsednik Fudbalskog saveza Srbije trebalo da bude uspešan menadžer, neko iz privrede, ko može da obezbedi budžet Savezu, a ne da dolazi zbog plate.

Po meni, predsednik Saveza treba da dođe iz privrede i da bude uspešan menadžer, da ne dolazi na platu u Savez nego da donese budžet Savezu,“ rekao je Šurbatović, naglašavajući potrebu za profesionalnim upravljanjem i unapređenjem finansijske stabilnosti organizacije.

Na kraju, Šurbatović je istakao da bivši fudbaleri treba da budu angažovani u sportskom sektoru, gde mogu da se dodatno obrazuju i edukuju, ali da upravljanje fudbalskim savezima na najvišim pozicijama u Evropi retko preuzimaju bivši igrači.

1
2
1 Komentara
  1. Zaboravio si kako si se krio u kolima dole ispred Saveza u dvoristu kad je Gospodin Vidic dosao da preda kandidaturu, Kabinet je bio prazan, nije bilo nikog od Vas Velikih da ga doceka? A nakon sat vremena kada je gospodin nedimovic dosao, vadile su se najlepse case za viski. Koji si ti cirkus sram te bilo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter