0
Evropske lige
hajduk split

FOTO: Printscreen/X

VELIKA POBEDA HAJDUKA NA MAKSIMIRU: Marko Livaja za veliko slavlje Splićana i Đenara Gatuza! (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.24 u 22:57

Maestralna asistencija Dominika Prpića!

U dramatičnoj utakmici koja je zapalila atmosferu u srcu Zagreba, splitski Hajduk je izveo pravo malo čudo, porazivši zagrebački Dinamo na njihovom terenu „Maksimir“ sa 0:1.

Na prvi pogled, meč je obećavao očekivanu dominaciju domaćina, ali je završnica pružila neočekivani preokret.

Dok su navijači Dinama verovali da će njihovi ljubimci bez problema odbraniti titulu favorita, Hajduk je stigao u Zagreb sa potresima unutar kluba i nesigurnim raspoloženjem, što je dodatno pojačalo napetost na terenu. Prvo poluvreme nije donelo mnogo akcije – Dinamo je pritiskao, ali bez konkretnog učinka. Napadi su bili mlaki, a Hajdukova odbrana postavljala neprobojni zid.

Međutim, u 70. minutu desilo se ono što će ostati upamćeno kao trenutak koji je preokrenuo tok utakmice. Dominik Prpić je izveo sjajnu asistenciju – precizno je poslao loptu preko Dinamove odbrane, a Marko Livaja je iskoristio priliku na način koji može samo majstor fudbala.


Dinamo nije ostao bez šansi – Marko Rog je imao dve izvanredne prilike, ali je nekadašnji igrač Napolija i Sevilje potpuno podbacio u ključnim trenucima. Frustracija je dostigla vrhunac kada su navijači Dinama prekinuli meč bakljadom, izazvavši desetominutni prekid i dodatno produženje meča. Međutim, ni to nije pomoglo. Uprkos crvenom kartonu za Dijaloa, Hajduk je sa desetoricom uspeo da sačuva vođstvo do kraja meča.

Ovom pobedom Hajduk preuzima vrh tabele, ostavljajući Dinamo iza sebe sa jednim bodom prednosti.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter