0
Domaći fudbal
Crvena Zvezda v Partizan, Kup Srbije, polu finale 24.4.2024

FOTO: STARSPORT

PORAŽAVAJUĆI PODATAK: Srbija na drugom mestu po smenama trenera u prošloj sezoni!

Objavljeno: 13.09.24 u 15:59

Loša slika i prilika….

Prema godišnjoj analizi UEFA, najviše trenerskih promena tokom sezone 2023/2024 zabeleženo je u najjačim evropskim ligama, a prvo mesto na ovoj listi zauzela je Turska sa čak 35 smena trenera.

Ovaj broj pozicionira Tursku kao neprikosnovenog lidera među 20 najbolje plasiranih liga u Evropi, koje su obuhvaćene ovim istraživanjem.

Iako Srbija nije uključena u UEFA-ino rangiranje zbog slabih rezultata u međunarodnim takmičenjima, Superliga bi zauzela visoko drugo mesto sa impresivnih 30 smena trenera prošle sezone. Nažalost, srpski klubovi su ispali iz najboljih 20 liga, zbog čega Superliga nije deo ove studije. Zbog toga je UEFA u analizi ignorisala Srbiju, dok je Italija zauzela drugo mesto sa 28 smena.

Italija je zabeležila značajan skok u broju promena, sa 13 na 28, odmah iza Turske. Portugal je zauzeo treće mesto sa 27 trenerskih promena, dok su Grčka i Belgija završile na četvrtom i petom mestu sa 23 i 21 promenom.

Ostatak liste uključuje Španiju, Ukrajinu, Francusku, Nemačku i Poljsku, a Danska, koja je imala samo šest smena, izdvaja se kao izuzetak u evropskom fudbalu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter