5
Fudbal

Fudbal, fudbalski savez Srbije.Vanredna senica, skupstine FSS-a.Milovan Djoric.Beograd, 04.14.2008..foto: Srdjan Stevanovic

MILOVAN ĐORIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Neke igrače više ne bih zvao, konkretno Mitrovića i Sergeja“

Objavljeno: 13.09.24 u 16:46

„Hteli ne hteli, Srbija mora da uradi smenu generacija“

Milovan Đorić, nekadašnji trener brojnih klubova i bivši selektor mlađih selekcija Srbije, osvrnuo se na aktuelne teme u srpskom fudbalu, uključujući i dešavanja u Ligi nacija, kao i otkaze reprezentativaca selektoru Draganu Stojkoviću.

Komentarišući nastupe Srbije, Đorić je izrazio svoje mišljenje o postignutim rezultatima i stanju tima.

Da pričamo o nekom rezultatu, ne možemo. Što se tiče Španije, ostvarili smo super rezultat, jer smo igrali protiv prvaka Evrope, olimpijskog šampiona i osvajača Lige nacija. A, mi smo imali okrnjen tim. Druga utakmica protiv Danske… Slabo smo igrali, nismo šutnuli na gol – rekao je Đorić za Kurir i dodao:

Ali treba biti pošten i kazati da Srbija ima potpuno novi tim u odnosu na Evropsko prvenstvo. Hteli ne hteli, Srbija mora da uradi smenu generacija. Hoće li to uraditi selektor Dragan Stojković… Čini mi se da će morati. Znam šta bih ja uradio! I ne bih se plašio.

Posebno se osvrnuo na neigranje važnih igrača kao što su Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić i Dušan Vlahović.

Ti otkazi mi se nisu svideli! Pričao sam sa Draganom o tome… Neke igrače više ne bih zvao. Konkretno Mitrovića i Sergeja, mada je Mitrović potreban reprezentaciji. Posebno selektoru Stojkoviću koji je učinio mnogo za njegovu karijeru. Sergej odavno igra slabo, tolerisan je poslednjih godina. Vlahović je imao ozbiljnih problema, on je taj centarfor koji nam treba. Ovo sve govorim u svoje ime. Pobegli su kada je bilo važno da se napravi rezultat. Ponavljam, ja znam šta bih uradio, a ovaj težak posao je na Stojkoviću.

Takođe, Đorić je izneo svoje viđenje problema s lošim stranim fudbalerima u srpskim klubovima.

Loši stranci uništavaju srpski fudbal. Većina njih ne prelazi prosek. Samo je Hvan iz Zvezde bio iznad. E, takve volim. Svi ovi drugi, nisu bolji od naših igrača. Videćemo šta će uraditi Zvezda u Ligi šampiona, šta su spremili od novih igrača. Meni se ne sviđa prodaja i kupovina igrača u poslednjem trenutku. To je nova praksa, ranije nije bilo tako – zaključio je Đorić.

7
6
5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter