0
Fudbal
Nikola Milenković

Nikola Milenkovic tokom povratka reprezenytacije Srbije u fudbalu sa EURO Germany 2024 at aeroport Nikola Tesla on June 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

LEKCIJE IZ PATRIOTIZMA KAPITENA SRBIJE: Rat me je ojačao, velika je čast predstavljati svoj narod!

Objavljeno: 13.09.24 u 20:26

„Odrastati u Beogradu bilo je nešto zaista posebno“

Kapiten reprezentacije Srbije, Nikola Milenković je u razgovoru za Bi Bi Si podelio svoja iskustva o odrastanju u Beogradu i kako mu je to pomoglo da postane uspešan fudbaler.

Iako je imao samo dve godine kada je NATO bombardovao Srbiju i Crnu Goru 1999. godine, Milenković je istakao da su ta iskustva oblikovala njegov karakter i radnu etiku.

Odrastati u Beogradu bilo je nešto zaista posebno. Bili smo usred rata i roditeljima je bilo teško, ali su nas te stvari ojačale. Beograd je prelep grad i svaki put kada se vratim kući, uživam. Mnogo nas ima snažne karaktere. Za nas decu fudbal je bio izlaz, zaboravljali smo na sve probleme kada smo igrali – ispričao je Nikola Milenković.

nikola milenković
FOTO: X/@NFFC

Prošle reprezentacija Srbije počela je takmičenje u Ligi nacija, a Milenković je bio kapiten orlova na svom 58. meču, protiv Španije, a onda i protiv Danske.

Naravno, velika je čast predstavljati svoju zemlju i svoj narod. To je jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri. Zahvalan sam na prilici i nadam se da ćemo usrećiti našu zemlju – poručio je Nikola Milenković.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter