0
Fudbal
Nemanja

Nemanja Vidic during the interview on March 07, 2023 in Subotica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NEMANJA VIDIĆ: „Slušajući Dragana Stojkovića posle EP, stekao sam utisak da je zadovoljan, nisam ni očekivao ostavku!“ (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.24 u 11:51

„Nedimović? Nije ni imao vremena da napravi veliku štetu!“

Fudbalski savez Srbije nedavno su napustili doskorašnji potpredsednik Branislav Nedimović, zatim generalni sekretar Jovan Šurbatović i Žarko Zečević. Uprkos ovim promenama, Vidić smatra da se neće mnogo toga promeniti.

„Njihove ostavke neće ništa promeniti. Neki od njih su učestvovali u donošenju odluka koje nisu bile u interesu srpskog fudbal.“ – rekao je Vidić, te dodao da Nedimović nije toliko ni kriv u celoj priči:

„On nije ni imao vremena da napravi veliku štetu. Mislim na neke druge koji su mnogo duže donosili i sprovodili odluke, čak dobijali veće premije i od igrača. Uz sve to, kažu da nisu uzimali premije, a onda sud utvrdi da jesu. Bilo bi moralno, ako su već javno lagali, da su prvi podneli ostavke.“ – rekao je Nemanja za Radar.

Vidić je smatrao da bi neko drugi trebao da snosi odgovornost za rezultate nacionalnog tima.

„Slušajući Dragana Stojkovića posle Evropskog prvenstva, stekao sam utisak da je bio zadovoljan rezultatima, pa nisam ni očekivao ostavku, a za Džajića bi svaki komentar bio zaista suvišan. Ne bih dalje o tome, i ovo je dovoljno. Odgovornost delom snosimo mi koji radimo u fudbalu. Ne upirem prst u bilo koga, već zagovaram da naš sistem što više približimo Zapadu, jer je fudbal industrija u kojoj se obrće veliki novac, pa ni u Srbiji ne bi trebalo da bude toliko opterećenje za državu kao što je danas i kao što će biti i sutra ako se ne napravi nova strategija razvoja. Da bi se to uradilo, mora se krenuti od početka, od baze, od školovanja novih generacija koje će te nove ideje, ako država jednog dana stane iza njih, sprovesti u delo.“ – zaključio je legendarni fudbaler.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter