1
Košarka
Svetislav Pesic Kari KSS konferencija za medije

FOTO: STARSPORT

ZANIMLJIVE REČI MUTE NIKOLIĆA: Pešić odlazi sa solidnim rezultatima, svi jednog dana moraju da odu!

Objavljeno: 11.09.24 u 10:18

„Reprezentacija je čast, to nikada ne sme da se zaboravi“

Svetislav Pešić nakon osvojenog srebra na Svetskom prvenstvu i bronze na Olimpijskim igrama, odlučio je da ode sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

U razgovoru za „Sport klub“ legendarni Miroslav Muta Nikolić prokomentarisao je vest o odlasku selektora Svetislava Pešića.

Selektoru je istekao ugovor, čovek odlazi sa solidnim rezultatima, olimpijskom bronzom i svetskim srebrom. To nije ništa iznenađujuće, sve je moguće osim drvene furune, što imam običaj da kažem. Svi budu, pa jednog dana odu, tako će biti izabran i novi selektor – rekao je Muta i podsetio je jednu važnju činjenicu:

Miroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolić (FOTO: Starsport)

– Koliko je važno ko će voditi A tim, ništa manje nije značajno, ako ne i više, igrači, reprezentativni kandidati koji će da se odazovu. Reprezentacija je čast, to nikada ne sme da se zaboravi. Ja sam bar tako vaspitavan.

Odmah nakon odlaska Pešića počela su da kruže imena potencijalnih kandidata za klupu Srbije.

– Sve moje kolege, pa i moja malenkost, mi smo trenerski vojnici Srbije, koji znaju šta znači uspeh najboljeg tima. Mislim da bi trebalo da ima više kandidata, recimo pet, šest, onih koji rade u inostranstvu, ali i onih koji žive i bore se u ovoj zemlji. Onda neće biti teško da se izabere najbolji, niti će bilo ko imati razloga da se buni – jasan je Muta.

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter