0
Dejvis kup
Srbija v Grcka 2024 Davis Cup World Group I

FOTO: STARSPORT

VIKTOR TROICKI O NOVAKU ĐOKOVIĆ PRED DEJVIS KUP: „Želi da pomogne, pa i daje primer svima“

Objavljeno: 11.09.24 u 18:51

„Trenutno nas ništa ne brine“

Teniska reprezentacija Srbije ovog vikenda vodi odlučujuću borbu za ostanak u Svetskoj diviziji Dejvis kupa, a protivnik će im biti selekcija Grčke. Meč će se odigrati u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“, gde će domaći teren biti dodatni adut za naše tenisere.

Sastav Srbije predvodiće Novak Đoković, uz Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Hamada Međedovića, dok jedino povređeni Laslo Đere neće biti na raspolaganju selektoru Viktoru Troickom.

Na konferenciji za medije, Troicki je istakao važnost ovog meča, osvrnuvši se na želju tima da se oporavi nakon razočaravajućeg poraza od Slovačke u Kraljevu.

Trenutno nas ništa ne brine, izuzev Đerea. Ideja je da popravimo utisak iz Kraljeva. Želimo da opet budemo među najboljim ekipama. Iako igramo protiv slabog protivnika, svi su motivisani. Tim je kompletan, dok su i uslovi savršeni – izjavio je Troicki.

Iako srpski teniseri nisu imali mnogo uspeha na nedavno završenom US Openu, Troicki ostaje optimističan. Posebno ga raduje prisustvo Novaka Đokovića, koji se vratio u ekipu kako bi pomogao u odlučujućem susretu.

U Americi nije bilo uspeha za naše igrače. Kecmanović je igrao dva teška meča. Nesrećno je izgubio od Italijana Lorenca Muzetija. Međedović nije igrao na svom nivou, bez obzira na to što se kvalifikovao. Lajović je imao teškog protivnika i izdržao je dva dobra seta protiv Danila Medvedeva. Đoković je tu…. Neuspešna grend slem sezona, ali ostvario je glavni cilj. Želi da pomogne, pa i daje primer svima – rekao je Troicki.

Beograd će biti domaćin meča, a očekuje se da će publika napuniti tribine i pružiti snažnu podršku srpskoj selekciji.

Svi smo željni Beograda. U Kraljevu smo do februara imali sjajne rezultate, ali hteli smo da krenemo ispočetka. Neizmerno nam je drago što je puna hala, čisto da i mlađi osete čar Pionira. Drago mi je što smo ponovo ovde. Prethodnih godina smo pobeđivali. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom stilu. Cilj je da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke – dodao je Troicki.

Grci će u Beograd stići bez svog najjačeg aduta, Stefanosa Cicipasa, što stavlja Srbiju u ulogu favorita pred ovaj ključni duel.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter