0
Fudbal
bosna i hercegovina rade krunić edin džeko

FOTO: X/@NFSBiH

RASULO U BiH: Jedan od najboljih se oprostio od reprezentacije u 26. godini zbog jezivih uvreda!

Objavljeno: 11.09.24 u 14:14

Ovaj potez je iznenadio mnoge, s obzirom na to da je Ahmedhodžić važio za jednog od najboljih igrača u nacionalnom timu.

Anel Ahmedhodžić, defanzivac Šefild Junajteda, odlučio je da završi svoju reprezentativnu karijeru u 26. godini, nezadovoljan ponašanjem navijača Bosne i Hercegovine prema njemu i njegovoj porodici.

Sve je kulminiralo kada je Ahmedhodžić napustio kamp reprezentacije uoči utakmice protiv Holandije. Selektor Sergej Barbarez naveo je da se radi o povredi, ali je takođe naglasio da mu se Ahmedhodžić nije javio po odlasku, što je izazvalo dodatne kontroverze.

Dan nakon završetka reprezentativnih obaveza, Ahmedhodžić je u razgovoru za N1 potvrdio da je definitivno završio sa igranjem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, izražavajući razočaranje zbog nepravednog tretmana koji je doživeo.

– Cela zemlja se okrenula protiv mene, moje žene i sina. Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja… Možete mi sve to pisati, ali da napadnete i moju porodicu? Ne ne i ne. Odmalena mi je oduvek bio san da igram za reprezentaciju. Najveći razlog zbog kojeg sam odabrao da igram za Bosnu i Hercegovinu bio je taj što sam se mogao povezati s našim ljudima, našim navijačima. Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvek glasni i raspevani. Ali, nažalost, nakon ove prošle sedmice, ovako napasti moj lični život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod – ističe Ahmedhodžić za N1 i dodaje:

– Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam ‘Sergio Ramos’, ne želim nikakav poseban tretman, cenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se dešava previše puta, nemam energije i volje da se nastavi sa ovom dramom. Najlepše sećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Severne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti da ne nastupam za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter