0
Fudbal

Nenad Lalatović (FOTO: Starsport)

NENAD LALATOVIĆ OKTRIVA: Evo zašto je otišao u Ukrajinu da radi!

Objavljeno: 11.09.24 u 16:58

Samo jedan motiv!

Nenad Lalatović je tokom svoje trenerske karijere imao dve kratke avanture izvan Srbije – jednu u Saudijskoj Arabiji, gde je predvodio Al Batin, i drugu u Ukrajini, gde je bio trener Zorje iz Luganjska.

Lalatovićev boravak u Ukrajini nije protekao onako kako je planirao. Umesto da se posveti isključivo fudbalu, našao se u situaciji daleko od idealne, suočen s izazovima ratom pogođene zemlje. Rad u takvom okruženju bio je sve samo ne lak za srpskog trenera.

Fudbalski stručnjaci u Srbiji često napominju da je odlazak Nenada Lalatovića u Ukrajinu verovatno uticao na to da izgubi šanse za angažman u Rusiji. Iako se Rusija nalazi pod sankcijama, ona i dalje predstavlja veliko fudbalsko tržište. Srpski treneri koji trenutno rade u Rusiji su Dejan Stanković (Spartak Moskva), Marko Nikolić (CSKA Moskva) i Saša Ilić (Nižnji Novgorod). Prošle godine Vladimir Ivić je vodio Krasnodar, dok je Miodrag Grof Božović ostavio dubok trag u ruskom fudbalu, gde je radio čitavu deceniju.

Ja sam veliki profesionalac. Igrao sam u Ukrajini i Rusiji. Voleo bih da se rat između te dve zemlje što pre završi. Dobio sam poziv iz Ukrajine, tamo sam radio i igrao, Šahtjor mi je mnogo pomogao. I otišao sam da radim profesionalno – rekao je Lalatović za Kurir i dodao:

Da li sam zatvorio vrata Rusije? Ne znam. Vreme će pokazati. Da se razumemo, volim Srbiju i tu radim sa emocijama, u inostranstvu sam profesionalac. Svi koji kažu drugačije, lažu. Jedini razlog zašto sam otišao u Ukrajinu da radim bio je novac.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter