3
Domaći fudbal

Nenad Lalatovic Superliga, Super Liga, Crvena Zvezda - Mladost GAT 2.4.2023. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NENAD LALATOVIĆ NIKAD OTVORENIJI: „Zvezda ima tim poput onog kada je 1991. osvojila Ligu šampiona“

Objavljeno: 10.09.24 u 10:17

„Ne znam šta se dešava u Partizanu“

Nenad Lalatović, poznat po specifičnosti, kako na terenu, tako i pored njega, iza sebe već ima bogatu trenersku karijeru, iako je još uvek relativno mlad. Svojim rezultatima u Superligi Srbije zadivio je mnoge, a u razgovoru za Kurir otkrio je da tek očekuje da njegovo vreme u trenerskom svetu dođe u punom sjaju.

U intervjuu je otvoreno govorio o teškoćama s kojima se susreće zbog svoje impulzivnosti i direktnog stava, ali i o mnogim temama iz sveta srpskog fudbala, od najvećih domaćih klubova do svoje međunarodne karijere.

Na pitanje o 201. pobedi u Superligi, Lalatović je iznenađeno odgovorio:

Nisam ni znao za tu informaciju. Neko u Superligi nema 200 utakmica, a ja imam 201 pobedu. Poslednja tri trijumfa bila su protiv Čukaričkog, TSC-a i Novog Pazara. Ponosan sam na sve to. Preponosan, ali još više na igrače koje sam trenirao. Malo se mediji bave time. A nisam mator trener. Svakoj pobedi se radujem kao da mi je prva. Naša liga je kvalitetna, plate su redovne, stadioni su novi, tereni su odlični. Milina je raditi u Srbiji.

Lalatović se dotakao i svog prelaska u Mladost iz Lučana:

Kad je pozvala Mladost, dogovor s Neškom Milovanovićem postigao sam za pet minuta. Nismo se dobro poznavali, ali kada sam video koliko taj čovek voli Mladost, svakom bih preporučio da dođe u Lučane. To je prava, mirna i fudbalska sredina.

Fudbal Super League Season 2019-2020
Cukaricki v Vojvodina
referee sudija Milos Milanovic (L) and Head coach Nenad Lalatovic
Beograd, 18.10.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Osvrnuo se i na svoje ranije izjave koje su izazvale kontroverze:

Poslednje dve godine plaćam ceh zbog ranijih izjava. Uvek sam tražio neku pravdu koja nije trebalo da me se tiče… Sada da mogu da vratim vreme, birao bih reči, pazio šta govorim na konferencijama. Opet, sve je to iza mene. Bog me je vratio u srpski fudbal.

Što se tiče Crvene zvezde i njenog nastupa u Ligi šampiona, Lalatović je optimista:

Zvezda sada, kad se pojačala, ima kvalitetan tim, poput onog koji je imala kad je 1991. osvojila to takmičenje. Imaju šanse da se plasiraju među 24 najbolje ekipe Evrope.

O svom odnosu sa Zvezdanom Terzićem, Lalatović je rekao:

Nas dvojica smo uvek imali odličan odnos i uzajamno poštovanje. On je stvorio moćnu Crvenu zvezdu koja igra Ligu šampiona. Mnogi se pitaju kako je Zvezda stigla na taj nivo. Pa, zahvaljujući Zvezdanu Terziću.

FOTO: STARSPORT

Osvrnuo se i na Partizan:

Ne znam šta se dešava u Partizanu. Saleta Stanojevića cenim i poštujem. Nikada nisam mrzeo taj klub, samo nikad nisam navijao za njih. Ne mogu da razumem da nisu doveli Ifeta Đakovca. Morali su, to je najveća greška. Zato ne igraju Evropu. Oni se pojačavaju u fazi napadu, a nisu čvrsti pozadi. Kuća se gradi od temelja. I ova prodaja igrača Partizana… Ne znam kakva je to politika. Pričam ovako sa strane, nije na meni da komentarišem šta rade, ali kad me pitate… Saletu želim sve najbolje. Partizan ovakav nije konkurentan Crvenoj zvezdi.

Za kraj, o reprezentaciji:

Tako se igra kad je neko gladan uspeha. Igrali su kao da su pitbulovi. Nova reprezentacija deluje disciplinovano, borbeno i agresivno, s mnogo energije za dobrar rezultat. Ne pobeđuje sit, već gladan, i to je tako. Žao mi je što nije bilo Sergeja, Mitrovića i Vlahovića. Siguran sam da imaju problema i da nisu namerno odsustvovali. Možda ova dva momka nisu bili psihički spremni, ne treba ih uzimati na zub, mnogo su dali Srbiji. Njih trojica su potrebni reprezentaciji. Da se mi Srbi ujedinimo, da se ne svađamo, već volimo i poštujemo.

38
2
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter