0
Košarka
saša obradović dušan alimpijević

FOTO: STARSPORT

(ANKETA) KOGA VIDITE KAO PEŠIĆEVOG NASLEDNIKA: Sašu, Alimpija, nekog bivšeg ili stranca?!

Objavljeno: 10.09.24 u 17:55

Glasajte!

Svetislav Kari Pešić više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije, pa će čelni ljudi KSS-a morati da krenu u potragu za novi trenerom.

Srbija je zemlja koja je prozivela veliki broj vrhunskih, a kasnije i legendarnih trenera, pa ćemo odmah odbaciti opciju o stranom selektoru. U fudbalu da, možda, ali u košarci nikako. Pored takvih imena koja se vrte kroz istoriju, bilo bi apsurdno pozvati stranca za trenera.

Savezu neće biti lako da nađe novog selektora, iz prostog razloga jer su većina njih pod ugovorima sa klubovima, a u košarci je baš redak slučaj da imamo trenera koji vodi i tim i nacionalnu selekciju.

Koga vidite kao Pešićevog naslednika na klupi reprezentacije Srbije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Kao jedan od glavnih pikova je definitivno Saša Obradović. On trenutno vodi ekipu Monaka i tokom leta je sastavio fantastičan tim za najviše domete, pa se postavlja pitanje koliko je ova opcija realna.

Saša Obradović (FOTO: Starsport)

Za razliku od njega, slobodan je Aleksandar Đorđević, koji je Srbiji doneo tri velika srebra, sa sva tri velika takmičenja – EP, SP i OI.  Mnogi će sigurno požeteli da vide i Željka Obradovića na klupi, ali je on presekao nedavno i rekao da ne vidi više sebe kao selektora Srbije.

European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Srbija Velika Britanija, Serbia Great Britain 05.9.2017. Istanbul, Turska, 5. Septembar 2017.
FOTO: STARSPORT

Izbor je Dušan Alimpijević, verovatno najperspektivniji srpski trener, koji trenutno vodi ekipu Bešiktašta. Bio je trener godine u izboru Evrokupa 2022. iste godine kada je na prvom eliminacionom koraku, u sred Arene, izbacio Obradovićev Partizan. Talenat, hrabrost i pozitivnu drskost, pokazao je i predvodeći Crvenu zvezdu kao 31-godišnjak, bez obzira na takmičarski peh u finalu ABA lige.

Dusan Alimpijevic Partizan – Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne smemo zaboraviti ni Darka Rajakovića, koji ima NBA angažman u Toronto Reptorsima.

FOTO: Printscreen/YouTube

Zanimljiva opcija može da bude i Dimitris Itudis, đak Željka i Dude, veliki poštovalac srpske košarke i čovek koji nema ni jezičku barijeru – zna dobro srpski jezik. Isto to važi i za Andreu Trinkijerija, bivšeg trenera Partizana, a sada Žalgirisa.

Koga vidite kao Pešićevog naslednika na klupi reprezentacije Srbije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter