1
Fudbal
Serbia v Spain 2024 UEFA Nations League 2024/25 League A Group A4

FOTO: STARSPORT

NEKI NOVI ORLOVI U KOPENHAGENU: Sve što bi trebalo da znate pred meč Danska – Srbija u Ligi nacija!

Objavljeno: 08.09.24 u 10:19

Srbija u Danskoj juri nove bodove!

Fudbaleri Srbije će nakon remija sa Španijom u Beogradu (0:0), gostovati selekciji Danske u okviru 2. kola grupe A4 Lige nacija. Meč se igra u Kopenhagenu sa početkom u 18 časova.

Engleski arbitar Kris Kavano biće glavni sudija na meču. Njegovi pomoćnici biće Simon Benet i Danijel Robatan, a UEFA je za četvrtog sudiju odredila još jednog Engleza Entonija Tejlora. Inače, Aleksandar Mitrović ne pamti po dobrom sudiju današnjeg meča, podsetimo i zbog čega.

Videćemo u kakvom će sastavu Srbija izaći, ali se očekuje da to bude gotovo istih 11 kao protiv Španije.

Srbija: Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković, Ilić, Lukić, Birmančević – Samardžić, Živković – Jović

Serbia v Spain UEFA Nations League 2024/25 League A Group A4
FOTO: STARSPORT

Evo šta je Piksi rekao pred ovaj duel:

Ono što je najbitnije, niko od igrača se ne žali na povredu. Svi igrači koji su ovde, biće u konkurenciji za tim. Što se umora tiče, on ne postoji, i Danska je igrala protiv Švajcarske. U istoj smo situaciji. To je profesionalni fudbal, na tri dana se igraju utakmice. Važno je da dobro spavaju, da je ishrana okej i da sutra budu izazov kakav je Danska – rekao je selektor Stojković.

Državni tim čeka na pobedu protiv Danske od 1990. kada smo slavili upravo u Kopenhagenu (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Danska je uvek bila težak i neugodan protivnik. Pokazuju to iz ciklusa u ciklus. Oni su ekipa bez koje ne može da se odigra na Svetsko ni Evropsko prvenstvo. Gotovo su redovni učesnici. I to sve govori. Sastali smo se nedavno na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, rezultatski bez pobednika, ali tim remijem su oni bili zadovoljniji. Došli smo, dakle, ovde da pružimo maksimalan otpor i ostvarimo dobar rezultat. Ali ovde nikome nije lako, jer Danska je dobra selekcija.

– Samo još ovo da kažem. Danska je ekipa koja se nije nešto mnogo promenila u odnosu na poslednji naš meč, Kristijansen i Mele nisu trenutno sa njima, imaju zamene za svakog igrača. Ne verujem da nešto može mnogo da se menja, u ekipi ili u taktičkom smislu. Dobro se poznajemo. Napravili smo dobru analizu, znamo šta možemo da očekujemo i moramo biti skoncentrisani od prvog minuta.

Kladionice prednost daju Dancima. Na njihovu pobedu kvota je oko 1.75. Nerešen ishod postavljen je na kvotu 3,70, dok je pobeda Srbije vrednovana kvotom 5,50.

2
0
1 Komentara
  1. Tu fali još Vlahović da se mijenja sa Jovićem i da nam Bog podari jednog ili dva vezna igrača kakav je bio Piksi,bili bi prvaci svijeta.

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter