0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

DOBIO ZVIŽDUKE HRVATA, PA ISPAO PRAVI GOSPODIN: Evo šta je poručio Divac nakon neprijatnosti u Zagrebu! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.24 u 16:33

„Voditelj mi je dao mikrofon i nisam mogao da odbijem“

Vlade Divac, član košarkaške Kuće slavnih u Springfildu, obratio se na događaju povodom 60 godina od rođenja prerano preminulog Dražena Petrovića. Nažalost, tokom njegovog obraćanja, zagrebačka publika reagovala je zvižducima.

Ova situacija odražava tenzije koje su postojale između Divca i Petrovića, posebno u kontekstu dešavanja tokom raspada Jugoslavije, iako su obojica ostavili dubok trag u istoriji košarke.

– Prema scenariju uopšte nije trebalo ja da govorim, ali voditelj mi je dao mikrofon i nisam mogao da odbijem. Usredsredio sam se na ljude sa kojima sam se lepo družio ovih dana i pre svega porodicu Petrović jer je meni najvažnije da je sežanje na Dražena bilo impresivno – objasnio je Divac, a preneo večernji.hr.

Vlade Divac i Dražen Petrović bili su saigrači u reprezentaciji Jugoslavije i osvedočeni prijatelji. Zajedno su osvojili srebro na Olimpijskim igrama 1988. u Seulu i zlato na Evropskom prvenstvu 1989. godine. Međutim, njihov odnos se urušio nakon Svetskog prvenstva u Argentini 1990, kada je Divac, u trenutku političkih tenzija, bacio hrvatsku zastavu na pod.  

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter