0
Fudbal
Denmark vs Serbia UEFA EURO 2024 Group C

FOTO: STARSPORT

DANCI MUČE MUKU SA POVREDAMA: Ulaze oslabljeni u meč sa Srbijom!

Objavljeno: 06.09.24 u 12:41

Srbija gostuje u Kopenhagenu u nedelju!

Fudbalska reprezentacija Danske sinoć je slavila protiv Švajcarske sa 2:0, čime su uspešno otvorili takmičenje u A diviziji Lige nacija. Nakon tog susreta, tim iz Skandinavije doživeo je promene u sastavu pred predstojeći duel protiv Srbije, koji će se odigrati 8. septembra u 18.00 časova u Kopenhagenu.

Vezista Matijas Jensen, zadobio je manju povredu tokom treninga pred utakmicu, zbog čega je ceo meč proveo na klupi. Zbog te povrede, Jensen je jutros napustio kamp reprezentacije.

Trenerski dvojac Lars Knudsen i Danijel Ager morao je ponovo da modifikuje timsku postavu, pa je Jensenovo mesto zauzeo Jesper Lindstrem, igrač Evertona.

Danski tim se već suočio sa nizom povreda, pa su promene bile neminovne. Met O’Rajli je prvobitno bio na spisku, ali je zbog povrede morao da otkaže učešće. Umesto njega pozvan je Maurits Kjergard iz Salcburga, kome je ovo bio prvi poziv u nacionalni tim. Ipak, Kjergard se ubrzo povredio, što je dovelo do toga da treća opcija, Matijas Jensen, takođe bude povređen pre meča sa Švajcarskom.

Na kraju, selekcija Danske će se osloniti na Jespera Lindstrema, koji bi mogao da nastupi u susretu sa Srbijom u nedelju. Zanimljivo je da je Lindstrem postigao gol u prijateljskoj utakmici protiv Srbije pre dve godine, u pobedi od 3:0, ali nije učestvovao u njihovom poslednjem duelu na Evropskom prvenstvu.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter