0
Evroliga
Željko Obradović

head coach Zeljko Obradovic Partizan v Buducnost, ABA Liga Play off polufinale treca utakmica 10.5.2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŽOC OTVORENO O PROŠLOSEZONSKOM NEUSPEHU: „Šta god da je bilo – bilo je pogrešno!

Objavljeno: 05.09.24 u 08:15

„Izgubili smo 12 utakmica na jednu loptu. Samo jednu od tih 12 smo dobili.“

Željko Obradović, najtrofejniji srpski trener, govorio je o transformaciji tima Partizana i očekivanjima za nadolazeću sezonu u emisiji „Direktno“ sa Minjom Miletić.

Obradović je otkrio da je leto bilo izuzetno dinamično za crno-bele, koji su morali da rekonstruiraju tim.

Iznenađujuće je bilo leto za nas jer nismo imali plan da napravimo praktično novi tim. Splet okolnosti je doveo do toga, da su neki igrači završili ugovor, da smo sa nekim igračima postigli dogovor oko raskida ugovora i kad smo seli Ostoja kao predsednik, Zoran kao sportski direktor i ja zajedno sa članovima mog stručnog štaba, jer je meni strašno bitno njihovo mišljenje, onda smo doneli odluke koje smo doneli – i zadovoljni smo s tim odlukama – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, navijači su dobro prihvatili nove igrače.

Mislim da su to prepoznali navijači upravo na toj simfoniji koja je bila, da su prihvatili sve nove igrače. Ostali su samo Balša Koprivica i mali Aleksa Dimitrijević od prošle godine. Tek smo u fazoni da je prošlo desetak dana od početka priprema, veoma je rano govoriti o bilo čemu, ali se oseća atmosfera koja je veoma pozitivna. To je ono što me raduje i to je maltene uvek na početku sezone – svi su puni entuzijazma, željni rada i novih i dobrih odnosa. Kad dođu neki teški trenuci, tad se prepoznaju stvari, tad se pokazuju pravi karakteri, kakvi smo svi, ali… U ovom trenutku nema razloga ni za kakvo nezadovoljstvo.

Komentarišući očekivanja za drugu sezonu na klupi Partizana, Obradović je rekao:

Desilo da smo mi promenili tim prethodne godine, da su četiri naša izuzetno bitna igrača promenila sredinu, dva od tih igrača su bili prvaci Evrope. Jedan je bio na F4, a još jedan je igrao finale NBA lige. Pričamo o velikom kvalitetu koji su ti igrači imali. Sam prelazni period prošle godine obeležila je jedna situacija na koju se ja ne bih vraćao… To je dovelo do toga da napravimo tim kakav smo napravili. Ja sam bio zadovoljan, u okolnostima u kojim smo bili kako smo reagovali. Na nesreću, ili na neznanje, kako god hoćete, jer ja verujem da sreća prati hrabre a očigledno nismo bili dovoljno hrabri. Izgubili smo 12 utakmica na jednu loptu. Samo jednu od tih 12 smo dobili.

Na kraju, osvrnuo se na razloge neuspeha prošle sezone.

Pretpostavljam da je to posledica toga što nismo dobro radili, što ja nisam davao dobre savete, ili što igrači nisu radili u toj završnici na način na koji smo se dogovarali. Šta god da je bilo – bilo je pogrešno. To su sigurno razlozi zbog čega nismo imali uspešnu sezonu. Na kraju krajeva, da smo dobili dve ili tri utakmice više bila bi apsolutno druga priča. Takav je sport, uvek ste na ivici, i zavisimo od toga – kako se okrene jedna utakmica, okrene vam se sezona. Treba sve uraditi da se to ne ponovi ove sezone i radićemo na tome – zaključio je Obradović.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter