0
Fudbal
SERBIA SPAIN 07

FOTO: Starsport

ŠPANSKI MEDIJI VIDE PREDNOST SRBIJE U JEDNOM SEGMENTU: Oni kažu da ovo može ići u korist našima!

Objavljeno: 05.09.24 u 20:40

Reč je o visini igrača.

Večeras će se reprezentacija Srbije suočiti sa evropskim prvakom, selekcijom Španije, u prvom meču Lige nacija u njenoj „A“ diviziji.

Španci su naravno postavljeni kao glavni favoriti, posebno jer je srpski tim, zbog različitih okolnosti, znatno oslabljen pred ovaj susret.

Međutim, španski sportski list “As“ je ukazao na jedan aspekt u kojem bi srpski „orlovi“ mogli imati prednost večeras.

Reč je o visini igrača.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu, tim koji je predvodio Dragan Stojković imao je prosečnu visinu od 1,87 metara, što je bilo više od španskog tima koji je bio na dnu tabele, sa prosekom od 1,82 metra, zajedno sa Nemačkom i Portugalom.

Za tekuću Ligu nacija, prosečna visina Srbije je malo opala u poređenju sa ekipom sa EP (1,87 m), delimično zbog izostanka najvišeg igrača, golmana Vanje Milinkovića-Savića (2,02 m). Trenutno, nijedan igrač Srbije nije viši od dva metra, ali defanzivac Milenković, sa 1,95 m, vodi u ovoj kategoriji. Iza njega se nalaze još neki igrači sa visinom od 1,94 m: Petrović i Pavlović. Živković je i dalje najniži igrač u timu sa visinom od 1,69 m –  navodi “As“ u svom izveštaju.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter