0
Domaći fudbal
Crvena Zvezda Novi Pazar, superliga Srbije

FOTO: STARSPORT

KAKVE SU OVO GLUPOSTI? Panamci optužuju Zvezdu da je Puma otišao zbog rasizma!

Objavljeno: 05.09.24 u 08:50

Šta još nećemo pročitati…

Prema informacijama panamskog novinara Emanuela Espina, Puma Rodrigez je napustio Crvenu zvezdu zbog nekoliko različitih faktora.

Posle svega dva meseca provedenih u beogradskom klubu, Rodrigez odlazi u meksički Leon, pri čemu će Zvezda zaraditi 500.000 evra više nego što je uložila u njegov transfer. Iako su po dolasku očekivanja bila visoka, procenjuje se da je njegov boravak u timu bio neuspešan.

Rodrigez se nije istakao u pogledu brzine, tehnike ili prodornosti, iako je upravo zbog tih karakteristika doveden. Sa dolaskom Silasa, bilo je jasno da neko od igrača na poziciji desnog krila mora da napusti ekipu, a izbor je pao na Rodrigeza.

Ova odluka izazvala je negodovanje, kako kod igrača, tako i u medijima iz Paname, gde su pokrenuli optužbe protiv Crvene zvezde. Navode se kašnjenja u isplatama, rasistički incidenti i druge nepravilnosti.

Međutim, Crvena zvezda ima dugu tradiciju igranja tamnoputih fudbalera, uključujući i Mičela Donalda, prvog tamnoputog kapitena u istoriji kluba. Trenutno, u prvom timu Zvezde ima sedam tamnoputih igrača, a slične optužbe nikada ranije nisu bile upućene, pa se ove ocene smatraju neosnovanim.

4
50
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter