0
Košarka
drazen petr

FOTO: Printscreen/X

ERUPCIJA EMOCIJA: Evo kako je izgledala memorijalna utakmica u čast jednog od najboljih evropskih košarkaša ikada, Dražena Petrovića! (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.24 u 23:03

„Ovaj put je kratak. Život leti, kapetane.“

U prestižnoj zagrebačkoj Areni održan je spektakularan događaj u znak sećanja na legendarnog Dražena Petrovića, povodom obeležavanja 60. godišnjice njegovog rođenja.

Ova posebna utakmica okupila je vrhunske sportiste, a rezultat na kraju bio je 110:107 u korist tima nazvanog „Dražen“.

U susretu su se sastali aktuelni hrvatski reprezentativci i ekipa koju su činili neki od najboljih evropskih košarkaša.

Tim Hrvatske predvodio je selektor Sesar, a ekipu su činili Flipović, Junaković, Radovčić, Jordano, M. Drežnjak, Krušlin, Hezonja, D. Drežnjak, Nakić, Ljubičić, Prkačin i Branković.

S druge strane, tim „Dražen“ predvodili su Željko Obradović i Neven Spahija, a na terenu su se našli Huertas, Larkin, Dimitrijević, Musa, Obst, Marinković, Blažić, Šengelija, Pjer, Tavares, Lesor i Marjanović.

Utakmica je bila isprekidana, a u pauzama su se okupljenima obratili sportske legende poput Vlade Divca, Predraga Danilovića, Žarka Paspalja i Svetislava Pešića.

Najdirljiviji trenutak usledio je između treće i četvrte četvrtine, kada su se na terenu pojavili članovi zlatne generacije iz Barselone 1992. godine: Rađa, Kukoč, Perasović, Vranković i drugi. Kada je broj četiri prozvan, nastala je tišina, a na hologramu se pojavio Draženov lik, koji je obratio prisutnima.

Emocije su se pojačale kada je počela pesma „Kako je dobro videti te opet“, koja je mnoge dirnula do suza. Po završetku pesme, publika je nastavila pevati u znak poštovanja.

Na kraju večeri, Aco Petrović je izgovorio emotivnu poruku:

– Ovaj put je kratak. Život leti, kapetane – čime je ceremonija dobila posebno značenje.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter