0
Evroliga

Kyle Hines during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Aleksandar Nikolic Hall on December 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PENZIJA: Kajl Hajns okončao igračku karijeru! (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.24 u 13:50

Kajl Hajns, američki košarkaš, stavio je tačku na svoju bogatu karijeru, što je potvrdio objavom na društvenim mrežama.

Njegov put u evropskoj košarci započeo je još 2008. godine u Veroli, a kroz godine je nosio dresove Brose Bamberga, Olimpijakosa, CSKA Moskve i Olimpije iz Milana, gde je proveo poslednje četiri sezone.

Hajnsov uticaj na terenima Evrope bio je ogroman – čak četiri puta je podizao pehar Evrolige, dok je tri puta proglašavan za najboljeg defanzivca takmičenja.

Sa 425 odigranih utakmica u najelitnijem evropskom nadmetanju, ostavio je impresivan trag: 3.339 poena, 1.855 skokova, 510 asistencija, 287 ukradenih lopti i 320 blokada. Odlazi kao legenda, ostavljajući za sobom neizbrisiv trag u evropskoj košarci.

Dolazak u Evropu mi je dao priliku da rastem kao osoba i da se takmičim na najvišem nivou. 16 godina sam živeo snove igrajući profesionalnu košarku. Individualna i timska priznanja znače mnogo, ali nisam zbog njih igrao košarku. Igrao sam je zbog rada, ljubavi i prilike da se takmičim svakog dana – poručio je Hajns.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter