0
Fudbal
jan karlo simić

FOTO: Printscreen

KAKO JE MALDINI PROMENIO ŽIVOT SRPSKOM REPREZENTATIVCU: „Nisam mogao da verujem, čujem mu glas, pita me…“ (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.24 u 14:51

„San svakog igrača je da igra Svetsko ili Evropsko prvenstvo“

Jan Karlo Simić, novopečeni reprezentativac Srbije, u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije pričao je o svom pozivu u reprezentaciju, opisavši ga kao ostvarenje sna. Simić je takođe podelio detalje o svojoj karijeri i zanimljivim aspektima svog fudbalskog puta.

Simić je otkrio kada je upoznao selektora Dragana Stojkovića i istakao je da je zahvalan na poverenju.

– Imao sam priliku da upoznam selektora Stojkovića u Torinu, još dok sam bio član Milana, kada smo igrali protiv Juventusa. Biti ovde je ostvarenje sna, ne mogu da verujem da sam u društvu ovih momaka, profesionalaca, zvezda evropskog fudbala. Veoma sam zahvalan na ukazanom poverenju i spreman sam da dam sve od sebe – Jan Karlo Simić.

Istog trenutka kada je dobio poziv za A tim, preko Instagrama je ostavio jednu emotivnu poruku, pokazao koliko mu znači dres državnog tima. A bolji trenutak za izazov ne postoji od duela sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, odnosno kasnije Danskom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jan-Carlo Simić (@jancarlo.simic)

Otkrio je i da mu je otac pričao o Piksiju.

– Jeste, jeste. Kad sam mu rekao da smo razgovarali u Torinu, nije mogao da veruje. Još kad sam mu pokazao slike…

Simić će biti uzdanica u reprezentaciji narednu deceniju, zajedno sa Kostom Nedeljkovićem i nada se da će uspeti da se domognu i Svetskog prvenstva 2026. godine.

San svakog igrača je da igra Svetsko ili Evropsko prvenstvo, za Nedeljkovića i mene bi to bilo prvo. To je cilj saveza, selektora, nas igrača, verujem da možemo to ostvariti.

Zanimljivu anegdotu je ispričao o dolasku u Milan, gde ga je pozvao lično čovek koji mu je idol.

– Da, Paolo Maldini je igrač koga sam obožavao, gledao milion puta na jutjubu. Bio sam u teratani kada mi je otac rekao, sine zove te Maldini, hoće da te dovede u Milan. Nisam mogao da verujem, čujem mu glas, pita me da li bi došao u Milan…Rekao mi je posle, zabavljaj se na terenu, strast je ključni faktor svakog uspeha. Ja mislim da je radna etika najvažnija, koliko daješ od sebe, kakav ti je mentalitet, karakter. Ako daješ maksimum, stižeš do cilja. I rad sa Abateom u Milanu mi je mnogo pomogao, odigrao je mnogo utakmica u Seriji A kao defanzivac, njegovi saveti su mnogo značili da napredujem u Primaveri, uđem kasnije u prvi tim. I njemu sam zahvalan za sve. 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter